Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kandemir, covid-19 pandemi dönemi ve sonrasıyla ilgili, Bloomberg HT’ye değerlendirmelerde bulundu. Pandemi döneminde ekonomik aktivitenin belli ölçülerde durduğunu dile getiren Kandemir, yeni normalleşme döneminde kayıpların telafi edilebileceğini ve firmaların yeni sürece kendilerini adapte etmeleri gerektiğini belirtti. 
Yazısında, Uşak’la ilgili de önemli bilgiler veren Kandemir, “Uşak ilinde de benzer bir yapıyı görüyoruz. Hizmet sektörü durma noktasına geldi. Sağlık kuruluşları, oteller, restoranlar, kafeler ve eğitim sektörü ilk etkilenen sektörlerin başında oldular. Uşak sanayisinin kalbi organize sanayi bölgelerindeki elektrik tüketim verilerine baktığımızda nisan ayı sonu itibarı ile %43,6’lık bir düşüş görülüyor. Ancak nisan ayı sonu ile başlayan toparlanma süreci firmalarımıza da yansıdı. Fabrikalarımız tekrar açılmaya başladı. Üretim yapmaya başladık. Toparlanma süresine bağlı olarak kaybetmiş olduğumuz üretim gücünü geri kazanacağımıza inancımız tam. Her şey iyi giderse bu sürenini 2-3 ayla kısıtlı kalacağını düşünüyoruz” dedi. 

Kandemir, şu ifadeleri kullandı: “Belki üretim kayıplarımızı geri kazanacağız ancak tüm dünya gibi bizlerde tamamen geri dönemeyeceğiz. Pandemi süreci sonrası yeni normal olarak tanımlanan bu durum tüm sosyal hayatı değiştireceği gibi işletmelerimizi de değiştirecek. Bu yeni normal adını verdiğimiz süreç aslında çok büyük bir dönüşüm. İşletmelerin bağlı oldukları ticaret odalarının, sektör kuruluşlarının işletmeleri yeni sürece hazırlaması gerekli. İşletme sahip ve yöneticilerine işe geri döndüklerinde her şeyin çok farklı olacağı, hiçbir şeyin eskisi gibi kalmayacağı mutlaka anlatılmalı. Neler yapılması gerektiği konusunda işletme sahipleri bilgilendirilmeli. Bence en hassas konu bu. Kendimizle ilgilendiğimiz kadar işletmelerimiz ile de ilgilenmemiz lazım”.

Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilişim