Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

Uşak OSB’de faaliyet gösteren Seranova Seramik’in elektrik ve doğalgaz borçları nedeniyle tekrar faaliyete başlayamaması, medyada tekrar gündeme geldi. Kısa bir süre önce Bien Seramik’le fason anlaşması yaptığı ifade edilen şirketin OSB Yönetimi’ne elektrik ve doğalgazın açılması için talepte bulunduğu öne sürüldü. 
Edinilen bilgiye göre şirketin OSB’ye olan elektrik ve doğalgaz borcunun yaklaşık olarak 30 milyon TL’yi bulduğu ve aylardır tek kuruş ödenmediği öğrenildi. Bölge yönetiminin buna rağmen, uzunca bir süre işletmeyi zora sokmamak için yaptırım uygulamadığını, fakat söz konusu durumun devam etmesi nedeniyle buna mecbur kaldığı bildirildi. 
Bölgede bulunan işletmelerin sorunsuz bir şekilde üretime devam edebilmesi için elektrik ve doğalgaz borçlarının günü güne tahsil edilmesi gerektiği kaydedildi. 
Uşak OSB’nin bölgede kullanılan enerji bedelini 1 gün öncesinden, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) bildirdiği ve olası açıkların bölge bütçesine zarar verdiği öğrenildi. 
OSB’nin 30 milyon TL’lik enerji borcunu hiçbir bedel almadan açmasının, ödemesini düzenli yapan sanayiciye karşı yanlış olacağı ifade ediliyor.   Söz konusu talebin hakkaniyete aykırı olduğu ve bunun diğer sanayiciler nezdinde ciddi bir rahatsızlığa yol açacağı vurgulanıyor.  ALİ ARASLI///

Editör: TE Bilişim