Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Uşak İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan bilgilendirme toplantısı UTSO Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantıda Uşak’taki işveren, muhasebeci ve mali müşavirlere sigorta prim teşvikleri ve istihdam destekleri anlatıldı. Toplantıda bilgilendirme yapan SGK Güvenlik Denetmeni Ömer Arık, 2018 yılı istihdam teşvikleri hakkında bilgi verdi ve geçmişe yönelik teşviklerden yararlanmayanların 31 Mayıs 2018 tarihine kadar SGK’ya başvurarak geçmiş teşviklerden yararlanabileceklerini belirtti. Arık, ilave istihdam teşviği, bir senden bir benden teşviği, asgari ücret desteği gibi teşvik türlerini örneklerle anlattı.
İŞKUR Uşak İş ve Meslek Danışmanı M. Asım Aydın ise, İŞKUR teşviklerinden yararlanmanın temel şartının İŞKUR’a kayıtlı istihdam olmasını hatırlattı ve ilave istihdamda asgari ücret desteğinin devam edeceğini, faydalanmak için mutlaka İŞKUR’a giriş yapılarak, teyit edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, sanayi sektöründeki işbaşı eğitim programlarında, 2 ila 5 yaş arası çocukları olan kursiyerlere 400 lira çocuk desteği sağlandığını söyleyen Aydın, teşviklerin başlangıç tarihi olan Ocak 2018 tarihinden itibaren, hak edişlerin geriye dönük alınabileceğini belirtti. 
Toplantı sonunda üyelerin sorularının birebir görüşerek cevaplandığı danışmanlık masası uygulaması ile son buldu.
İstihdam paketi ve prim desteğinin önemli bir imkân olduğunu belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak’ın sanayi ve ticaret potansiyeli ile çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, "Hükümetimiz son dönemde istihdamı, girişimciliği, ticareti ve sanayiyi destekleme noktasında önemli adımlar atıyor. Bir yandan KOSGEB destekleri gelirken, diğer yandan SGK ve İŞKUR ile ilgili destekler ve teşvikler açıklanıyor. Açıklanan teşvik ve destekler istihdamın artırılması ve ekonominin harekete geçirilmesi açısından son derece olumlu adımlar. Bu destekler hem çalışan hem de işveren açısından fırsata dönüştürülmeli. Bu çerçevede Uşak’taki işverenlerimizin ve çalışanlarımızın bu desteklerden yararlanmalarını arttırmak için bugünkü bilgilendirme toplantısını ve danışmanlık masasının organizasyonunun düzenledik. Üyelerimizin yararına olan bu tip organizasyonları gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi. 
Editör: TE Bilişim