Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!
USAKPORT.COM//
Sosyete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni Uşak halılarıyla donatmasının ve yurtdışındaki devlet başkanlarına Uşak halılarını hediye etmesinin ardından, taleplerini artırdı ve 6 ay önceden sipariş vermeye başladı.

Uşak Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Dokurevi’ndeki kadınlar tarafından dokunan ve her geçen gün tanıtımı artan, bir dönem Osmanlı ve Avrupa saraylarını süsleyen Uşak halıları, yeniden revaçta. Uşak halısını dokuyan kadınlar ise burada aldıkları ücretle aile ekonomisine katkı sağlıyorlar.



16’ıncı yüzyılda, zenginliğin ve gücün sembolü haline gelen Uşak halıları için Uşak Belediyesi bir dizi tanıtım çalışması yaptı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 100 yün, kök boyalı ve metrekaresinde 90 bin ilmek bulunan dev bir Uşak halısı hediye edildi.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan’ın yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dev bir Uşak halısı sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyaretin akabinde, yabancı devlet başkanlarına Uşak halısını hediye olarak götürdü.



Medyada geniş yer bulan halı haberlerinin ardından sosyete, tarihte, padişahların, valide sultanların, Avrupalı kralların ve kraliçelerin satın aldığı Uşak halılarını satın almak istedi. Dokurevi, talepteki yoğunluk nedeniyle, isteklilere 6 ay sonrasına gün vermeye başladı.


Gelinen noktanın sevindirici olduğunu söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Göreve geldiğimizde, Uşak halılarının hak ettiği değeri bulmadığını gördük ve bunun için bir dizi çalışma yaptık. Halımızı tanıtmak adına bazı faaliyetlerimiz oldu. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir halı hediye ettik. Sağ olsun, kendisi de halılarımızı çok beğendi ve yurtdışı gezilerinde hediye olarak götürdü.  Cumhurbaşkanımızın halımızı sahiplenmesi neticesinde, maddi durumu iyi olanların bu konudaki talepleri arttı ve Dokurevimiz şu anda 6 ay sonrasına gün vermeye başladı” dedi.



Cahan, Uşak halısının üretim kapasitesinin önümüzdeki günlerde daha fazla artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim