TKDK TIBBİ VE ARAMOTİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler kapsamındaki üreticilere yönelik Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi düzenlendi

IPARD Programı kapsamında desteklenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi düzenlendi. TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Uşak Üniversitesi'nin katkı sunduğu eğitimde Uşak’ta tıbbi ve aromatik bitki üretimi potansiyelinin ortaya çıkarılması, tıbbi ve aromatik faaliyetleri ile ilgilenmek isteyenlerin gerek teori gerek uygulama eğitimlerinin verilmesi ve tıbbi ve aromatik bitki ile uğraşan kişilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliklerinin arttırılmasının hedeflendiği açıklandı.

Motorin ve benzin 45'e tekrar geldi! Uşak'ta seçim sonrası ulaşıma zam sinyali Motorin ve benzin 45'e tekrar geldi! Uşak'ta seçim sonrası ulaşıma zam sinyali


Programın açılış konuşmasını yapan İl Koordinatörü Cihan Karahan,  “Uşak TKDK olarak ilimizde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini önemsiyoruz. İlimizde ürün çeşitliliğini artırarak katmadeğeri daha yüksek ürünlerin yetiştirilmesi için bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.

Daha sonra düzenlenen eğitim programında; Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Osman Sarıhan katılımcılara tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda kapsamlı bir eğitim verdiler. Programda eğitmen olarak yer alan Uşak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Hüseyin Hancı ise Uşak'ta yetiştirilmesi uygun olan tıbbi ve aromatik bitkiler ile ilgili katılımcılara bilgilendirmede bulundular. Ardından, TKDK İletişim Uzmanı Yaşar Kılınç,  tıbbi ve aromatik konulu bir sunum yaptı. Sunumda, IPARD programı, tıbbi ve aromatikbitkilerin yetiştiriciliği konusunda verilen hibe destekleri, başvuru şartları ve proje hazırlama konularında katılımcılara bilgi verildi.

Eğitim programını sonunda Uşak’ta tıbbi ve aromatik bitki konusunda faydalı geçen eğitim programına katkı sunan Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bil. Fak. Dekanı Prof. Dr. Ercüment Osman Sarıhan'a TKDK Uşak İl Koordinatörü Cihan Karahan tarafından plaket verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim