Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!
        Uşak'tan hava yoluyla İstanbul'a gidiş ve dönüşler, 22 Ocak'tan itibaren tekrar başlıyor.
        Haftanın 6 günü sürecek olan uçuşlar için Sabiha Gökçen Havalimanı tahsis edildi ve Pegasus, yeni yılda vatandaşın uçakla gitmesi için otobüsten ucuza fiyat sunacağını vaat etti.
        Fakat İstanbul'a gidişlerde Atatürk Havalimanına inmek isteyen yoğun bir kitle var.
        Sabiha Gökçen olursa bu iş olmaz kısa sürede biter düşüncesi hakim. Bugüne kadar Uşak ve İstanbul arasında sadece bir dönem Atatürk Havalimanı kullanılmış ve o zaman da havayolu şirketinin kendi iç meseleleri yüzünden faaliyet durdurulmuş.
        Sonrasında tekrar Sabiha Gökçen'le başlayan uçuş hikayesinin sonu hep aynı akıbete uğramış. Ya havayolu şirketi iflas etmiş, ya uçakların kira sözleşmesi yenilenmemiş ya da bizim havalimanı tadilata girdiği için uçuşlar iptal olmuş.
        Şimdi gelelim Sahiba Gökçen'in yararlı olup olmayacağına...
        Sabiha Gökçen de Uşak için büyük fayda sağlar, çünkü İstanbul'da ulaşım ağı artık eskisi gibi değil. Sabiha Gökçen'e şu anda en yakın metro durağı Tavşantepe'de ve yakın bir zamanda uçaktan iner inmez metroya binme imkanı doğacak. (Yakında direk havaalanından metroya binilecek).
        Diyelim ki; Serhad, uçakla İstanbul'a gidecek ve son durak Beşiktaş...
        Sabiha Gökçen'de iner, taksi veya toplu taşımayla Tavşantepe'ye ulaşır, metroyla Kadıköy'e geçer ve vapurla azami 20 dakikada Beşiktaş'a ulaşır. Ya da tekstilci veya derici bir işadamı, Gedikpaşa'ya ulaşacaksa, aynı yolu izler, Marmaray'a binecektir, bir önceki durakta 'Ayrılıkçeşmesi'nde aktarma yapar, yine ulaşımını sağlar.
        Tüm bu mevzu hepi topu 1 saati bulur.
        Bir diğer husus da uçağın aynı gün geliş-gidiş yapmaması...
        Yani şöyle düşünün, Uşak'tan her gün bir uçak dolusu işadamı İstanbul'a gitmiyor.
         Zaten VIP dediğiniz alan kaç kişilik ki, ya da bize verilecek uçak komple VIP mi?
        Uçağı sadece, içinde borç senedi ve tahsil edilecek çeklerle dolu olan deri bond çantalı, jilet takımlı, ayakkabıları parlak, çoraplar mevsimine göre görünen ya da görünmeyen (malum İstanbul iş çevresinde ilk önce çoraba bakarlar, hele hele Nişantaşı'nda çorap çok önemlidir) adamlar kullanmayacak.
        Jilet işadamının eniştesi, babaannesi, dayısı, halası veya manitası için İstanbul'a akan yeğeni de illaki uçarak gidecek.
        Onlar zaten asgari bir gün, ya bir akrabada ya da kankanın evinde konaklar. İşadamı da zaten zengin para bol, bir gün otelde yatar, gece de gözleri kapalı İstanbul'u dinler.
        Bence uçağı buldunuz bunamayın, dua edin uçuşlar hep sürsün.
        Not: Benim valideyle peder İstanbul'da yaşıyor. Evleri de Sabiha Gökçen'e taksiyle 10 dakika:)))
ALİ ARASLI
       
 
Editör: TE Bilişim