Memur statüsüne geçmek isteyen Üniversite mezunu kadrolu işçiler “Ümit ediyoruz ki Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı olmadan bu meseleyi de çözecektir”

Memur statüsüne geçmek için seslerini Başbakana duyurmayı başaran ve Kamu kurumlarında yıllardır vasıflı personel olarak çalışan üniversite mezunu kadrolu işçiler adına bir açıklama yapan topluluğun basın sözcüsü Makine Mühendisi Murat Gezer “TBMM’de gelecek olan ve şu anda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden torba kanuna eklenecek ilave bir madde ile hedefimize ulaşmak için önümüzde bir engel kalmadı” dedi.

Üniversiteli İşçilerin Basın Sözcüsü Murat Gezer “Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak, özellikle Memursen ile dirsek temasını bırakmadan bürokrasinin her kademesiyle iletişim halinde bulunduk. 3-4 yıldır çeşitli platformlarda, üniversiteli işçiler olarak basın yoluyla da kabine üyelerine, milletvekillerimize memur olabilmemiz için haklı gerekçelerimizi ve çözüm yolunu en ince ayrıntısına kadar anlattık. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Memursen’in Büyük Türkiye buluşması toplantısında KPDK’da alınan kararların bir an önce uygulamaya geçirilmesi için ilgili bakan ve bürokratlarına verdiği ‘bu meseleleri çözün’ talimatıyla da kamuoyu önünde talebimiz deklare edilmiş oldu” diye açıklamasına devam etti.

Basın Sözcüsü Gezer, “Başbakanın KPDKdaki maddeleri kastederek binlerce insanı ilgilendiren konuda meselenin çözülmesi noktasında verdiği talimatın kapsamında bulunan yaklaşık 25 bin üniversiteli işçi olarak bizler bu talimatın yerine getirilmesini ve bu sözün arkasında durulmasını bekliyoruz. Bu konuda aylardır takip ettiğimiz Çalışma ve Maliye bakanlıklarının ve Devlet Personel Başkanlığının zaman zaman yaptığı açıklamalarda kesin ifadeler kullanmaması bile bizim davamızdan geri adım atmamıza yol açmamıştır. Yıllardır kamu kurumlarında vasıflı ve tecrübeli çalışanlar olarak Başbakanın sözünün ilgili bakanlıklar için talimat olarak algılanması gerekiyor. Yaklaşık 12 yıldır hükümetin başında bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminde bulunan torba kanunların içinde üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına geçebilmeleri için bir düzenlemenin bu yasama döneminde yapılmasının ve Başbakanın son sözlerinin yerine getirilmesini istiyoruz”

Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal

Memur kadrolarına geçmenin kamuya ve hazineye hiçbir ilave yük getirmeyeceğini, zaten kadrolu statüde çalıştıklarını ifade eten Üniversiteli işçiler Basın Sözcüsü Gezer, memur kadrolarına geçerek tayin, nakil, eğitim, görevde yükselme vb özlük haklarının tanınması halinde daha yüksek bir çalışma temposuna çıkacaklarını ifade etti. Basın Sözcüsü Gezer, “Devlete ve millete hangi statüde olursa olsun hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Taşeron ve 4c’li personelden farklı olarak 81 ilde çeşitli kurum ve kuruluşlarda işletmeci, mimar, mühendis, veteriner, kamu yönetimi, sağlıkçı vb. uzmanlık alanlarında yıllardır hizmet gören üniversite mezunu kadrolu işçiler memur kadrosunu geçmek konusunda adil olmayan bir kulvarda bulunuyorlar. Hizmetli ve hademe kadrolarında bulunanlarla, açık öğretim mezunları kurum ve kuruluşlarda daire başkanlıklarına kadar yükselebiliyorlar. Bu eşitsizliğin giderilmesi lazım” dedi.

Gezer, basın açıklaması şu sözlerle tamamladı: “Üniversite mezunu kadrolu işçilerin talepleri halinde memur statüsüne geçebilmeleri için 4b’lilerin olduğu gibi torba kanuna ilave edilecek bir madde ile memuriyete geçiş meselesi çözülebilecektir. Bu konuda da hükümetin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.”

Editör: TE Bilişim