Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek
Uşak'ta ekmek fiyatları tekrar 80 kuruşa çıktı. 18 binden günlük 8 binlere düşen halk ekmekte, üretim tekrar eski seviyeye geliyor. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Esnafın ve halkın zarar etmemesi için piyasada denge unsuru olmaya devam edeceğiz" diyor...

USAKPORT.COM // Uşak’ta uzun zamandan beri devam ekmek rekabeti sonlandı ve fırıncı esnafı fiyatları 80 kuruş olarak sabitledi. Kısa bir süre önce 1 TL’den kademeli olarak, 80, 75, 65 ve 45 kuruşlara kadar inen ekmek fiyatları, Uşak Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek Fırını’nın üretiminde de dalgalanmalara neden oldu. 

Ekmek fiyatının piyasada çok fazla alt seviyelere inmesi üzerine, halk ekmek üretimi 18 binden kademeli olarak 8 bine kadar düştü. Vatandaş, 65 kuruştan satılan halk ekmeğin yerine, bir süreliğine 45 kuruşa satılan ekmeği tercih etti. Piyasada ekmek fiyatının tekrar 80 kuruşa çıkması üzerine, vatandaş yeniden halk ekmeğe rağbet göstermeye başladı.

Uşak Belediyesi’ne bağlı halk ekmek fırını, üretim kapasitesini bu hafta içinde tekrar kademeli olarak 18 bine çıkaracak. Şu anda 24 olan ekmek satış noktasında, vatandaşa en fazla 5 ekmek almak şartıyla, 65 kuruştan satış yapılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, halk ekmeğin piyasada denge unsuru olmaya devam edeceğini ve vatandaş için önemli bir alternatif olduğunu ifade etti.

FİYATLARDA BELİRLEYİCİ OLACAĞIZ
Halk ekmek fiyatlarında belirleyici olmaya devam edeceklerini kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Halk ekmek uygulamasını kentte yaygınlaştırmak için bazı çalışmalar yaptık ve şu anda 24 farklı noktada vatandaşımıza uygun fiyata ekmek satışı yapıyoruz. Kısa bir süre önce fırıncı esnafımız rekabete girdi ve fiyatları aşağılara çekti. Fiyatlar düştüğü için halk ekmek üretimini alt seviyelere çektik. Fırıncı esnafı şimdi fiyat noktasında uyuştu ve 300 gram ekmeğin fiyatı 80 kuruş oldu. Biz de belediye olarak burada üzerimize düşeni yapacağız, vatandaşımıza uygun fiyata ekmek sunmak ve piyasada denge unsuru olmayı sürdürmek için üretimi tekrar eski seviyelerine taşıyacağız” dedi.

HEM ESNAF, HEM DE HALK MEMNUN OLSUN
Ekmeğin Türk toplumunda ve ekonomide önemli bir yeri olduğunu belirten Başkan Cahan, “Ekmek, bizim için maddi ve manevi yeri ve anlamı olan bir ürün.  Yerde ekmek bulsak, hemen öper onu ayrı bir noktaya koyarız. Çalışan herkes, evine ekmek götürdüğünü söyler. Sofrada ekmek yoksa, doyduğumuzu hissetmeyiz. Aynı zamanda ekmeğin ekonomide de ayrı bir yeri vardır ve binlerce insan bu sayede evine ekmek götürür. Uşak’ta da fırıncı esnafımız, yanında çalıştırdığı personel ve diğer unsurlarla ekonomiye katkı sağlıyor. Bu noktada, Uşak Belediyesi olarak sadece fiyatta belirleyiciyiz. Halkın ve esnafın memnun olması için üretimimize devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim