Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü
Uşak’ta gerçekleştirilen Sivil Toplum Destek Programı kapsamındaki, “STK’lar Sivil Toplum Destek Merkezi İle Güçleniyor Projesi”nin açılış etkinliğinde bir konuşma yapan Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Uşak Deri Karma OSB ile uygulanan ‘Büyükbaş deri işleme’ projesinin örnek bir çalışma olduğunu ve buraya model bir üretim tesisi kurulacağını söyledi.   
Sivil Toplum Destek Programı kapsamındaki, “STK’lar Sivil Toplum Destek Merkezi İle Güçleniyor Projesi”nin açılış etkinliği, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve sivil toplum kurumu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Programa katılan Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, önümüzdeki dönemde sivil toplum kurumlarıyla yoğun bir işbirliği yapacaklarını ve kent adına fayda sağlayacak çalışmalara imza atacaklarını kaydetti.
Uşak’ta sivil toplum kurumlarını destekleyen çalışmanın Uşak Kalkınma Vakfı’nın öncülüğünde gerçekleştiğini belirten Özcan, “AB fonlarının bu alanda kullanımı için elimizden geleni yapıyoruz. Sivil toplum diyalogunu tesis etmek ve bu anlamdaki projeleri desteklemek bizim önem verdiğimiz işlerin başındadır. Burada yaklaşık 200 milyon euroluk bir Avrupa Birliği kaynağı var. Geçtiğimiz yıl proje çağrısına çıkılmıştı ve 400 başvurudan 31 projenin finansmanına karar verildi. Uşak’ta da bir sivil toplum merkezi oluşturulacak ve kentteki tüm dernek ve vakıflar bu alanı kullanacaklar. Burada oluşturulan merkezde onlarca Avrupa Birliği projesinin finansmanı söz konusu olabilecek. Bugün 120 bin euroyla bu projeyi hayata geçireceğiz ve çok önemli çalışmalar yapılacak. Uşak’ın böyle bir yapıya ihtiyacı vardı” dedi.
Uşak’ta Milli Eğitim, TKDK ve diğer hibe fonları konusunda iyi bir performans sergilendiğini anlatan Bülent Özcan, şöyle söyledi: “Bu işlere sadece STK olarak bakmamak lazım. Sivil toplumla beraber kamu kurumları da yoğun bir işbirliği dönemine girecekler. Bugüne kadar Uşak’ta AB’den finanse edilmiş 622 proje oluşturulmuş. İlimizin AB kaynaklarından daha fazla yararlanması için bir altyapı oluşuyor. Büyük çaplı projeler de var. Uşak’ta özel sektörün desteklenmesi anlamında Ticaret Odamız ve OSB’lerle güzel çalışmalarımız oluyor. Uşak Deri Karma OSB’ye örnek bir tabakhane kurulacak. Büyükbaş hayvan işleme tesisi şeklindeki bu projemiz 5.2 milyon euroluk bir çalışmayla ilimize istihdam noktasında katkılar sağlanacak. Bu tip projelerin artması ümidimizdir” dedi.
Öte yandan Uşak Valisi Funda Kocabıyık da bir konuşma yaptı ve projenin açılışı gerçekleştirildi.
 
Editör: TE Bilişim