ALİ ARASLI-- Uşak’ta 2 bakkal esnafıyla başlayan Bütçem Market sistemi, 1 yılda dalga dalga yayılarak 18 marketi kapsar hale geldi. Ucuza ürün temin eden bakkal esnafı, müşteriye de uygun fiyata satış yapmaya ve indirim günleriyle vatandaşın alım gücüne destek olmaya başladı…

Uşak Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın yaklaşık 1 yıl önce, 2 mahalle bakkalı ile başladığı “Bütçem Market” uygulaması, kısa sürede büyüdü ve bugün 18 şubeli bir hale geldi. Uşak Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Akif Kahraman, hedeflerinin sisteme giren bakkal sayısını artırmak ve ileride büyük bir toptan satış noktası kurarak, hem bakkalların hem de vatandaşın daha kazançlı çıkacağı bir sistem kurmak olduğunu ifade etti.

Uşak Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, yaklaşık 1 yıl önce mahalle bakkallarının ürünleri daha uygun fiyata tedarik etmesi, kendilerine özgü indirim günleri yapmaları ve daha kurumsal bir hale gelmeleri için “Bütçem Market” şemsiyesini oluşturdu.

Bütçem Market uygulamasında, isteyen bakkallar, tabelalarını belirlenen şekle getirdiler ve toptan alım ve satımlarda sistemin içinde olan diğer market sahipleriyle ortak hareket etmeye başladılar.

Sistemle daha önce az sipariş verilen ürünleri yüksek maliyetle temin eden bakkallar, kendi aralarında oluşturdukları whatsapp sipariş hattıyla, toplu alım yaptılar ve maliyetlerini düşürdüler. Maliyetleri düşen bakkal esnafı, aynı ürünleri daha uygun fiyatlara reyonlarında satışa sundular ve indirim günleri yapmaya başladılar.

İndirim günleri sayesinde, mahalle bakkallarına daha fazla müşteri gelmeye ve böylece diğer ihtiyaçlarını da karşılamaya başladılar. Sistem aynı zamanda bakkalların markalaşmalarına da katkılar sağlarken, işletmelerin ortak akıl birliğinde buluşmalarının da önünü açtı.

Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam

TOPTAN TEDARİK ZİNCİRİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Şu anda kentte Bütçem Market adıyla birlikteliği sağlayan bakkal esnafı, uzun vadede toptan tedarik zincirini de oluşturmak istiyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Akif Kahraman, sistemin her geçen gün geliştiğini ve önümüzdeki günlerde yeni katılımların olması için de çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Hedeflerinin uzun vadede bir toptan tedarik zinciri kurmak olduğunu ifade eden Akif Kahraman, “Bizler yola çıktığımızda 2 esnaftık ve bugün 18 aktif katılımcıya ulaştık. 1 esnafımız da şu anda sisteme girmeyi düşünüyor ve muhtemelen önümüzdeki günlerde sayımız 19’a çıkacak. Bu sistemin hem bakkal, hem de vatandaş açısından ciddi avantajları var. Satılan malı toplu sipariş ettiğimiz için daha uygun fiyata alıyoruz ve buradaki kim ne kadar talep etmişse alıp, reyonlarına yerleştiriyor. Amacımız ileride bir toptan tedarik zincirini kurmak ve bunun altyapısını şu anda farkında olmadan oluşturuyoruz. Eğer bu gerçekleşirse, büyük bir depo tutacağız ve burada Bütçem Market sistemine dahil olanlara yine uygun fiyata ürün temin edeceğiz. Ayrıca diğer market ve işletmeler de buradan mal temin edecekler” dedi.

Bütçem Market projesinin hayata geçmesinde destek veren SAYAR Market’te yöneticilik yapan Selim Kılınç’a teşekkür ettiğini belirten Akif Kahraman, “Fikrimizin hayata geçmesinde bize gerekli destekleri verdi. Kendisine şahsım, odam ve esnafımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim