Uşaklılar ithal şarap istemiyor Uşaklılar ithal şarap istemiyor
Ramazan ayı nedeniyle Uşak Belediyesi Halk Ekmek Fırını, 1 ay boyunca pide üretimi yapacak. Geçen yıl 250 gramlık pideyi 1 TL'den satan Uşak Belediyesi, bu yıl zam yapmayarak, fiyatta her hangi bir değişikliğe gitmedi.
                Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Ramazan pidesi, bu mübarek ayda en çok tüketilen ürünlerin başında geliyor. Vatandaşın bütçesine katkı için bu yıl zam kararı almadık. Belediye Halk Ekmek Fırını, günde ortalama 20 bin civarında pide üreterek, satış noktalarında vatandaşa sunacak" dedi.
UŞAK'TA BU YIL PİDEYE ZAM YOK
                Uşak Fırıncılar Esnaf Odası, geçen yıl 250 gramı 1,50 TL olan pidenin fiyatında değişikliğe gitmedi. Uşak Belediyesi de bu yıl zam kararı almayarak, 250 gramlık pide fiyatını 1 TL'den satışa sunmaya hazırlanıyor. Şu anda kentin değişik noktalarında halk ekmek satış noktaları bulunan ve piyasada denge unsuru oluşturan Uşak Belediyesi'nin vatandaşın bütçesini düşündüğü için zam yapmadığını belirten Başkan Nurullah Cahan, günde ortalama 20 bin pide üreteceklerini söyledi.
                Ramazan ayı nedeniyle halk ekmek fırınında mesainin saat 10:00 gibi başlayacağını ve öğlen saatlerinden sonra satış noktalarına hazırlanan pidelerin ulaştırılacağını belirten Başkan Cahan, "Yine bir mübarek Ramazan ayına daha girdik. 11 ayın sultanı Ramazan, Türk - İslam toplumu için büyük bir önem taşıyor. Bu ayda yardımlaşma ve dayanışma artıyor ve iftar sofralarında insanlarımız bir araya gelerek birlikteliklerini pekiştiriyorlar. Ramazan'ın göz bebeklerinden biri olan pide, sofralarımızdaki yerini alacak. Uşak Belediyesi olarak bu yıl pideye zam yapmadık ve halkımıza geçen yılki fiyattan satış yapacağız. Böylece vatandaşımızın bütçesine belli ölçüde katkıda bulunacağız. Ramazan ayının tüm halkımıza ve İslam coğrafyasına mübarek olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim