Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı
USAKPORT.COM ÖZEL /// Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte down sendromlu gençlerin sosyalleşmesi ve bütçelerine katkı sağlamaları için “Down Kafe” açacaklarını söyledi. 

Daha önce eski Adliye Sarayı olarak kullanılan binanın bulunduğu arsaya Kent Park projesi kapsamında ilk yeşil alanı oluşturduklarını söyleyen Başkan Cahan, söz konusu alanı kafeterya ve çay bahçesine dönüştüreceklerini ve burada sadece down sendromlu gençlerin istihdam edileceğini belirtti. 
    
Söz konusu çalışması için gerekli planlamanın tamamlandığını ve yaz dönemine kadar projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Cahan, hayata tutunmaya çalışan down sendromlu gençler için hem sosyalleşme, hem de üretime katkı sağlama alanı açacaklarını kaydetti. 
  
 Fırsatın tüm bireylerin eşit hakkı olduğuna değinen Başkan Cahan, “Uşak Belediyesi olarak bugüne kadar engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya çalıştık ve bu konuda projeler geliştirdik. Engelin kafalarda olduğunu ve fırsat verilmesi halinde arkadaşlarımızın üretime büyük katkı sağlayacaklarını inandık. Bu inançla sadece down sendromlu kardeşlerimizin çalışacakları ve halka hizmet etmenin hazzını yaşacaklarını bir kafeterya inşa edeceğiz. Daha önce parka dönüştürdüğümüz ve kent park proje alanımızda olan eski adliye binasının bulunduğu alana lokal bir çalışma yaparak kafeterya ve çay bahçesi oluşturacağız. Uşak halkı, burada hem keyifli zaman geçirecek, hem de down sendromlu gençlerimizin fırsat tanınması durumunda neler yapabileceğini görecekler” dedi. Cahan, çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını ve yaz döneminde hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi. 
 
Editör: TE Bilişim