Uşak Belediyesi'nin işlettiği halk ekmek fırını, bu yıl pide fiyatlarında 2020'nin Ramazan ayına göre 25 kuruşluk bir indirim uyguladı. Buna göre geçen yıl 270 gram ramazan pidesini 1 TL 50 kuruştan satan Uşak Belediyesi, bu yıl gramajı değiştirmeyerek, fiyatı 1 TL 25 kuruşa çekti. Uşak Belediyesi halk ekmek fırını, günlük ortalama 20 bin ila 30 bin arasında pide üretecek ve kentteki çeşitli bölgelerde bulunan satış noktalarında, pideyi tüketiciye ulaştıracak. 

Ramazan pidesinin kilosu, Uşak Halk Ekmek'te 20 lira daha ucuz Ramazan pidesinin kilosu, Uşak Halk Ekmek'te 20 lira daha ucuz

UŞAK HALK EKMEK PİDESİ, PİYASAYA GÖRE YÜZDE 60 DAHA UCUZ

Uşak Belediyesi'nin bu yıl ramazan pidesine uyguladıeğı fiyata göre 1 kilogram pidenin fiyatı 4 TL 63 kuruşa tekabul ediyor. Piyasa şartlarında ise 4 TL olan 350 gramlık pidenin kilogram bazında fiyatı ise 11 TL 43 kuruşa geliyor. Oransal bazda bakıldığında, Uşak Belediyesi halk ekmek fırının ürettiği pidenin fiyatı, serbest piyasaya göre yüzde 59,50 daha ucuza satılıyor. Uşak Belediyesi'nin piyasada denge unsuru oluşturma adına fiyatları normalin altında tutması ve ekmek üretimi için malzeme alımında daha uygun koşullarda tedarik zinciri oluşturması da aradaki fiyat farkında önemli bir etken. 

Editör: TE Bilişim