Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediyenin borç durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2020 yılında 60 milyona yakın borç ödedik. Bunu pandemi döneminde yapmamız başarıdır. Çünkü gelen ödenekler azaldı ve giderlerimiz arttı. Buna rağmen Uşak Belediyesi olarak mevcut borçlarımızdan 60 TL’yi eksilttik” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin 385 milyon TL olan banka kredi borçlarının 385 milyondan 325 milyona düştüğünü ifade etti.

Pandemi döneminde İller Bankası’ndan gelen ödeneklerin belli bir oranda azaldığını dile getiren Başkan Çakın, “İller Bankası’ndan gelen para azaldı, çünkü tüm dünyayı etkisi altına alan ve hesapta olmayan bir pandemi ortamına girdik. Pandemi döneminde, vatandaşımıza daha fazla sosyal yardım yapma durumu ortaya çıktı. Ayrıca temizlik ve benzeri konularda giderlerimiz arttı. Buna rağmen yeni borçlanma yoluna gitmedik ve yapabildiğimiz kadar tasarruf yaparak, kredi bazındaki borçlarımızı azalttık. 385 milyon TL olan kredi borçlarımız 1 yıl içinde 325 milyona düştü. Bu noktada özveri gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal

Başkan Çakın, “Mümkün olduğunca yeni borç yapmamaya gayret göstereceğiz. Zaten şu anda yeniden borçlanamıyoruz. 2021 yılında da belediyenin 1 kuruşunun boşa gitmemesi için çalışmalarımız sürecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim