Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam
USAKPORT.COM///

Dün toplanan Uşak Belediye Meclisi’nde, su fiyatlarına yüzde 50 zam kararı alındı. Uşak Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çakın’ın başkanlığında toplanan Uşak Belediye Meclisi’nde, 2020 bütçesi görüşüldü ve belediyenin İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı hizmetlere yönelik fiyatlarla ilgili zam kararı gündeme geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda, kentteki su fiyatlarına yüzde 50 zam öngörüldü. CHP ve İYİ Partili üyelerin ret oylarına karşın, AK Partili üyelerin kabul oylarıyla onaylanan zammın, 2020’den itibaren gelecek su faturalarına yansıtılacağı öğrenildi. 



Buna göre 30 metreküp olan kullanımlarda, 1 TL 83 kuruş olan fiyat, 2 TL 75 kuruşa çıktı.  Konuyla ilgili CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar ve Merkez İlçe Başkanı Halil Arslan’la birlikte basın açıklaması yapan, Uşak Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Serdar Varol ve Nuri Demirel, söz konusu kararla ilgili değerlendirmelerde bulundular. 

NORMALDE ZAM YÜZDE 10’DU
Geçtiğimiz günlerde suya yapılacak zam için kendilerine yüzde 10 olacağı yönünde bilgi verildiğini ifade eden Serdar Varol, “Su zammı için yaklaşık 20 gün önce tasarı geldi ve yüzde 10 gibi bir artış öngörüldü. Dün ise gelen tasarıda yüzde 50’ydi ve Uşak halkına hayırlı olsun diyorum. 30 metreküpe kadar olan rakamlarda , 1 TL 83 kuruş olan fiyat, 2 TL 75 kuruşa çıktı. Genelde konutlarda 30 metreküpe kadar kullanım olur ve çok nadirdir bu rakamın aşıldığı” dedi. Serdar Varol, otopark, tabela ve reklam vergisi gibi diğer belediye hizmetlerine ilişkin kalemlere de zam yapıldığını kaydetti. Nuri Demirel de, “Plan ve bütçe komisyonlarında biz yer almıyoruz. AKP’li üyeler çoğunluğu elinde bulunduruyor. Biz komisyonlarda olursak en azından halkın hakkını da savunuruz. Fakat maalesef bunu istemiyorlar. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” diye konuştu. 



NADİ SANCAR: MEVCUT İKTİDARIN ÜLKEYİ GETİRDİĞİ DURUMUN BENZERİ UŞAK'TA DA VAR...

CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar da, “AKP’nin ülkeyi getirdiği durumun benzeri Uşak’ta yaşanıyor. Türkiye’de cumhuriyet kazanımlarını satan AKP mantığı, Uşak Belediyesi’nin borçlarını da mülk satarak ödemeye çalışıyor. CHP olarak kongrelerimizden sonra Uşak’ı sıkıntıdan kurtarmak için her türlü çabayı göstermeye hazırız. 31 Mart’tan önce Uşak’ta birlikteliği sağlayamayanları da bu tablo karşısında ayrıca vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilişim