Uşak'taki dev tekstil firmasının borçları için mahkeme kararı verildi Uşak'taki dev tekstil firmasının borçları için mahkeme kararı verildi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu üyeleri, bir dizi ziyaret ve inceleme için Uşak’a geldi. Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım’ın eşlik ettiği OSBÜK Yönetim Kurulu üyeleri ve kentteki sanayiciler akşam yemeğinde buluştu. OSBÜK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hasyüncü, burada yaptığı konuşmada, 2023 hedeflerine ulaşmak isteyen Türkiye’nin girişimcilere daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi. Son dönemlerde Ortadoğu’dan yoğun bir göçün yaşandığını dile getiren OSBÜK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hasyüncü, sanayicinin sadece Türk vatandaşlarına değil, aynı zamanda göçmenlere de iş kapası açacağını belirtti. Hükümetin hedeflerin büyüklüğünün farkında olduğuna işaret eden Ahmet Hasyüncü, “OSBÜK, 280 OSB’yi bünyesinde barındıran önemli bir kurum. Sanayicinin sorunlarını tespit etmek ve ilgili kurumlarla çözüm bulmak için çalışıyoruz. Şu anda OSB’ler istihdamda çok önemli bir yükü çekiyor. 1 milyonun üzerinde vatandaşımız, OSB’lerde kurulan işletmelerde çalışarak, hayatlarını idame ettiriyorlar. Bizim OSB mantığımız, ihraç edilmeye başlandı. Filistin’e kurulacak OSB’ler Türkiye’deki gibi olacak. Hükümetimiz de, 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak istiyorsa, özel sektöre daha fazla destek vermelidir” dedi.

BİZİM GİDECEĞİMİZ BAŞKA BİR ÜLKE YOK

Ortadoğu’da yaşanan gerilimin Türkiye’yi de etkilediğini kaydeden Ahmet Hasyüncü, “Türkiye’nin etrafı ateş çemberi gibi. Yıllar önce Bulgaristan’da benzer sıkıntılar yaşanmış ve o bölgelerden ciddi bir göç dalgası görülmüştü. Türkiye, bugün de Suriye’den gelen göçmenlere kucak açtı ve bağrına bastı. Fakat bizim gidip, sığınacağımız başka bir ülke yok. Bu nedenle dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girmemiz gerekiyor. Büyümeyi sağlayacak olan sanayici, kendi vatandaşına olduğu gibi, göç yoluyla ülkemize gelenlere de iş kapısı açacaktır” diye konuştu. Uşak’ın son yıllarda yapılan yatırımlarla kabuğunu kırdığını belirten Hasyüncü, “Önceleri Uşak’a sık sık uğrardım ve kent o dönemlerde çamurlardan geçilmiyordu. Bugün ise daha modern ve kendini aşmış bir Uşak gördüm” ifadesini kullandı.

ALİ YILDIRIM: UŞAK’TA DEVLET YATIRIMLARI AZ

Uşak’ta 3 OSB’nin yer aldığını kaydeden Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, “Kentteki OSB’ler OSBÜK’e üyeler. Uşak OSB ve Deri Karma OSB, Türkiye’deki bir çok bölge ortalamalarının üzerinde üretim yapıyorlar. Bizim bulunduğumuz bölge, Türkiye’deki battaniyenin yüzde 95’ini, geri dönüşümle elde edilen ipliğin yüzde 60’ını ve seramiğin yüzde 20’sini üretiyor. Deri Karma OSB’de de giysilik derinin yüzde 60’ı elde ediliyor. OSB’ler, kentteki istihdamda önemli bir faktör. Girişimcilik ruhunun yoğun olduğu Uşak’ta, devlet yatırımları istenen düzeyde değil. Bu nedenle kent ekonomisinin yükünü çeken sanayiciye, enerji ve istihdam bazında destekler sağlanmalı. Bu noktada OSBÜK’ten katkı bekliyoruz” şeklinde konuştu. Öte yandan yemekte Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer ve diğer kentlerden misafir olarak gelen OSB başkanları da yer aldı. 

Editör: TE Bilişim