Uşaklılar ithal şarap istemiyor Uşaklılar ithal şarap istemiyor
    Bugüne kadar küçükbaş hayvan derisinin işlendiği Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde, çanta, ayakkabı, mekan ve araç dekorasyonuna kadar geniş bir yelpazeye uzanan büyükbaş hayvan derisinin işlenmesi için hazırlanan projede imza atıldı.  Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ve yönetim kurulu üyeleri Yusuf Taşcan ve Deri Karma OSB Bölge Müdürü Dr. Cavit Kahya katıldı.     
    5 milyon 200 bin euroluk büyükbaş deri işleme tesisinin bölgenin ortak işletmesi olacağı ve çalışmalara, Bürüksel onayının alınıp, mart ayından itibaren başlanacağı ifade edildi. 
    Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finanse ettiği proje, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Uşak Deri Karma OSB tarafından yürütülecek.  Projeyle uygulanması ve örnek alınarak yayılması durumunda, 6 ila 8 ay süren deri işleme dönemi yılın 12 ayına yayılacak. 
    Projeyle ilgili kısa bir açıklama yapan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, "Projemiz ülke genelindeki önemli çalışmalar arasında yer aldı. Çalışma için gerekli imzalar atıldı ve şu ana kadar desteğini esirgemeyen devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Çalışmanın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 
 
Editör: TE Bilişim