Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

Uşak Deri Karma OSB’de, arıtma tesisinden çıkan ve biyokütle kapsamına giren atıkların yakılarak, elektrik üretimi sağlanacağı tesisin inşaatının Haziran ayına kadar tamamlanacağı ve faaliyete geçeceği ifade edildi. Tesisin tamamlanmasının ardından yıllık 108 bin  megawat/saat elektrik üreteceği vurgulandı. 
Uşak Deri Karma OSB’deki arıtma tesisinden çıkan katı atıkların bertaraf edilmesi ve yeniden ekonomiye kazandırılması için, bir dizi çalışma yapan bölge yönetimi, yurtdışında yaptıkları incelemelerin ardından, Aralık 2020’de atıkların geri dönüşümünü sağlayacak tesisin inşaatını başlatmıştı. 
    Yüklenici firma ile bir anlaşma yapan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu, günlük 400 ton yakma kapasitesindeki tesisin makine ve ekipman üretimini de başka bir şirket üstlendi. Son olarak, tesisin 70 tonla en ağır ünitesi olan ızgara da monte edildi. Mart 2021’e kadar yakma kazanı ve elektrik tribününün de tesise getirileceği kaydedildi. 
    70 tonluk ızgaranın montesi sırasında, bir açıklama yapan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, “Tesisimizin inşaatı hızla devam ediyor ve en ağır parçayı da sorunsuz bir şekilde monte ettik. Yakın bir zamanda diğer unsurlarımızı da tesisimize ekleyeceğiz ve Haziran 2021’in sonuna kadar işletmeyi faal hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu tesiste üreteceğimiz elektrik, bölge ve ülke ekonomimize katkı sağlayacak” dedi. 
    Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Uğur Karaca da, “Bölgemizin çevresel bazdaki sorunlarını çözmek için kalıcı çalışmalara imza atıyoruz. Bu tesisle birlikte hem çevreye, hem de ekonomiye çok ciddi katkımız olacak. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim