Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin 5.2 milyon euroluk büyükbaş deri işleme tesisi projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla yapılan, “Rekabetçi Sektörler Programı Tanıtımı” toplantısında konuşuldu. 
    Türkiye genelinde başarılı olan 41 projenin konuşulduğu toplantıya, Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ve Başkan Yardımcısı Uğur Karaca, bölgeyi temsilen katıldı. Uşak Deri Karma OSB’nin Avrupa Birliği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen 5,2 milyon euroluk bütçeli büyükbaş deri işleme tesisi projesi de toplantında görüşüldü. 
    Bakan Varank, başarılı olan 41 projeyi devam ettiren bölge başkanları ve yöneticilerine teşekkür ederek, önümüzdeki dönemde sanayi adına yeni çalışmaların yapılacağını dile getirdi. 
    Varank, söz konusu projeler sayesinde, KOBİ’lere yaklaşık olarak 1 milyar eoruluk finansman desteği sağlandığını belirterek, ilerleyen günlerde çevreci ve doğa dostu çalışmalara yeni destekler sağlayacaklarını kaydetti. 
    Toplantıyla ilgili bir değerlendirme yapan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Avrupa Birliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile hayata geçirdikleri büyükbaş deri işleme tesisiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Tesisin bölgeye kazandırılmasıyla, büyükbaş deri işleme kültürünün yaygınlaşmaya başlayacağını dile getiren Karahallı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve devlet büyüklerimiz projemizi başarılı olan 41 çalışma arasında görüyorlar. Bu, Uşak için önemli bir kazanç ve başarıdır. Bu bağlamda, çalışmalarımıza destek veren devlet büyüklerimize ve bize güvenen bölge sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
    Uşak Deri Karma OSB Başkan Yardımcısı Uğur Karaca da, toplantıda yeşil projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi. Bölge ve kent için yüksek katma değer oluşturacak üretim modellerine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Karaca, “Bölgemizde üretimin çeşitli hale gelmesi, ilimiz ve ülkemiz için kazanç olacaktır. Bunun yanı sıra bölgemiz adına ortaya konacak çevre bazlı çalışmalarla ilgili de görüş alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde, ortaya konacak yeni çalışmaların zeminini oluşturuyoruz. Türkiye’deki 41 önemli proje arasına girmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim