Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal
 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) işbirliği ile düzenlenen, “KOBİ’lere Sağlanan Destekler ve Alternatif Finans Olanakları”  konulu panel Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde yaklaşık 250 girişimcinin katılımıyla gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Uşaklı girişimcilerin sadece kendi çabaları ile değil, devletin sağladığı olanaklardan da yararlanmasında fayda gördükleri için bu paneli düzenlediklerini kaydetti. TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Dikkaya’ da, “2023 hedeflerine yürüyerek değil koşarak ulaşabileceklerinin altını çizdi. Daha sonra alternatif finans olanakları konusunda 5 panelist bilgi verdi.

“Devletin verdiği fırsatlardan yararlanalım”

Panelin açılış konuşmasını yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Uşak girişimciliği ile ünlü bir kenttir. Uşaklı girişimcilerimiz, şimdiye kadar hep kendi olanaklarıyla bir şeyler yapmaya çalıştılar. Uşak olarak KOSGEB kredilerinden en iyi şekilde yaralanmasını bildik. Ancak, devletimizin KOSGEB kredileri dışında alternatif kredi ve hibeleri de var. Uşaklı girişimcilerimize bu olanakları tanıtmak için TOSYÖV ile birlikte bu paneli düzenledik” dedi.

TOSYÖV Yönetim kurulu Başkanı Fahri Aktepe de, “Uşak, medeniyetler beşiği Anadolu’nun güzide şehirlerinden biri. Dünya Kültür mirasının çok eserlerine ev sahipliği yapan bir şehir. Zenginlik ikonu sayılan Karun Hazinelerinin burada olduğunu biliyoruz. Geçmişten gelen mirasın devamı olarak refahı fazlasıyla hak eden bir şehir Uşaklı girişimcilerin  performansına ilham olacak önemli potansiyellere sahip olduğuna inanıyorum” dedi.

“Hedef 2023’ koşarak ulaşabiliriz”

İnovasyona dayalı yeni iş fikirlerinin hayata geçirilebilmesi için akıl yürütmek ve projeler geliştirmek için uygun iklimler oluşturmanın hedefi olan ülkeler için kaçınılmaz olduğuna değinen Aktepe, “Ar-ge ve inovasyona dayalı yüksek katma değerli ürünlerimizin olması ve bu ürünlerin dünya piyasalarında daha çok rağbet görmesi gerekiyor. Ekonomide her güzel gelişmenin karşısında moralimizi bozan şey dış ticaret dengesizliğinden kaynaklanan cari açıktır. Bu sorunun aşılması için ülke olarak ihracatımızın artması gerekiyor.Bunu başarmanın yolu ise dış pazarların dikkatini çekecek yüksek katma değerli ürün ve hizmetlerimiz geliştirerek, bunları etkili biçimde pazarlamaktan geçiyor. 2023 hedeflerini koyduk. Ancak bu hedeflere yürüyerek gitmemiz zor. Koşmak zorundayız” ifadesini kullandı.

Daha sonra: Kredi Garanti Fonu Manisa Şube Müdürü Ferhat Fırat, Türk Patent Enstitüsü Patent Uzmanı Bülent Daloğlu, KOSGEB Uşak Hizmet Merkezi Müdürü Özgür Armaneri, SGK İşverenler Dair Şube Müdürü İbrahim Karatepe ve Televizyon Program yapımcısı Gazeteci İsmail Uğural, katılımcılara, “KOBİ’lere Sağlanan Destekler ve Alternatif Finans Olanakları” konusunda bilgiler verdiler.

Editör: TE Bilişim