Uşak’ta tarımsal örgüt, oda, kooperatifler ve kurumların bir araya gelmesi ile Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Platformu kuruldu.

Kurulun ilk toplantısı Vali Dr. Turan Ergün başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Dr. Turan Ergün’ün yanı sıra, Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş, İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, platforma üye ilimizdeki tarımsal örgüt, oda, kooperatifler ve kurumların başkan ve temsilcileri katıldı.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Vali Dr. Turan Ergün, “İlimizdeki tarımsal örgüt, oda, kooperatifler ve kurumların bir araya gelmesiyle Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Platformu kuruluşunu gerçekleştirdik. Bu platformda, tarım ve tarıma dayalı sanayinin ekonomik, sosyal, kültürel, önemli ve öncelikli sorunlarını belirleyip, çözüm önerileri geliştireceğiz. Çiftçiler başta olmak üzere sektörün paydaşlarına destek ve yardımcı olacağız. Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Platformumuzun, tüm katılımcılara, sektörde faaliyet gösteren tüm girişimcilere ve Uşak’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek! Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek!

Platformun kurucu üyeleri, Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi, Uşak Ticaret Borsası, Uşak Ziraat Odası Başkanlığı, Uşak Süt Üreticileri Birliği, Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Uşak Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Uşak Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Uşak Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı, Uşak Bal Üreticileri Birliğinden oluşuyor.

Editör: TE Bilişim