Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!

Uşak Belediyesi’nin halk ekmek noktalarında yoğun kuyruklar oluşuyor. Halk ekmeğin 1.25 TL olması nedeniyle vatandaşlar yarı fiyattan ekmek almayı daha karlı görüyor. Kentteki halk ekmek noktalarında yoğun kuyrukların oluştuğu ve bu nedenle gelen ekmeğin yetmediği ifade ediyor. Vatandaş, Uşak Belediyesi’nin halk ekmek kapasitesini içinde bulunduğumuz zorlu ekonomik koşullar nedeniyle 2 ila 3 katına çıkarmasını bekliyor. Evine günde 4 ekmek alan bir ailenin ortalama aylık 300 TL ekmek masrafı oluyor.

Uşak Belediyesi’nin artan maliyetler nedeniyle şimdiden kış öncesi tedbir alması ve fiyatlar zamlanmadan daha fazla un alarak, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

FIRINCI ESNAFI ARTAN MALİYETLER NEDENİYLE DE ZAM HAZIRLIĞINDA

Öte yandan fırıncı esnafı da artan maliyetler nedeniyle şimdiden zam hazırlığına başladı. Geçtiğimiz günlerde ekmeğe bir sefer gramaj indirimi ve bir sefer de fiyat artışıyla 2 kez zam yapılmıştı. Uşak Fırıncılar Odası, Ocak ayında fiyatı 3 TL çıkarmayı planlıyor.

Editör: TE Bilişim