Motorin ve benzin 45'e tekrar geldi! Uşak'ta seçim sonrası ulaşıma zam sinyali Motorin ve benzin 45'e tekrar geldi! Uşak'ta seçim sonrası ulaşıma zam sinyali
     USAKPORT.COM / ÖZEL
 Uşak'ta yaklaşan Ramazan ayı öncesi, pide fiyatlarına zam yapılmadı. Geçen yıl 250 gramı 1,50 TL'den ve 350 gramı 2 TL'den satılan Ramazan pidesi, bu yılda aynı fiyatlarla tüketiciye sunulacak. Fırıncı esnafı, tüketicinin istediği özel istekler dışında, fiyatlarda her hangi bir oynama yapmayacak.

Uşak Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, tüketicinin alım gücünün düştüğünü ve bu yıl böyle bir karar aldıklarını söyledi. Uşak'ta pideci ve fırıncı esnafın sunduğu lezzetin bir çok kentte bulunmadığını ifade eden Uşak Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, "Fiyatlar ve gramajlarda her hangi bir değişiklik yapmadık. Fırıncı esnafı olarak bu yıl zam yapmama yönünde karar verdik. Sadece 1 aylık bir süreç ve çok az bir kar marjıyla bu Ramazan ayını geçireceğiz. Uşak, Türkiye'deki bir çok kente göre uygun fiyata pide tüketecek. Ramazan ayının tüm vatandaşlarımıza ve İslam dünyasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
               
Öte yandan Uşak Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın pide fiyatlarıyla ilgili önümüzdeki günlerde kesin bir karar alacağı ve rakamın önümüzdeki günlerde belli olacağı öğrenildi.

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR? Ramazan ayı ne zaman başlıyor sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre 27 Mayıs 2017 saat 03:16’da başlıyor, iftar 20:37’de ilk oruç sona eriyor. Müslümanlar 30 gün oruç tutarken, son oruçta sahur 24 Haziran 2017’de saat 03:03’te başlıyor, iftar ise 20:51’de yapılacak. Geçen oruç aylarında iftar saati geriye giderken, bu ay ilk defa iftar saatleri ileriye doğru gidecek ve saatlerde geriye gitmeyecek. Ramazan Bayramı 25 Haziran 2017 Pazar günü başlıyor, 27 Haziran 2017 Salı günü sona eriyor. Resmi tatil olarak Pazartesi ve Salı günü memurlar izin yapıyor.
Editör: TE Bilişim