Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz! Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz!

Son açıklanan ihracat rakamlarına göre, Mart 2021’de 24,47 milyon dolarlık ihracata imza atan Uşak, şimdiye kadarki en iyi Mart ayı performansını ortaya koydu. 
    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Mart 2021 ihracat rakamlarını açıkladı ve buna göre Türkiye genelinde ihracat, 2020’nin Mart dönemine göre yüzde 42,2 artışla,  18 milyar 985 milyon dolara çıktı. 
    İller bazında, Türkiye 39’uncusu olan Uşak’ta ise Mart 2021 itibariyle 24,47 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Mart 2020’ye göre ihracat yüzde 25 oranında artarken, son 6 yılın en iyi Mart performansı ortaya kondu.     2021’in ilk 3 aylık dönemine göre de kentte ihracat, yüzde 12 artarak, ilk çeyrekte 67,39 milyon dolara ulaştı. 
    Kentte en fazla ihracat edilen ürünler 17,7 milyon dolarla tekstil ve hammaddeleri, 14,5 milyon dolarla halı, 9,3 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 8,3 milyon dolarla su ve hayvansal ürünler ve 5,9 milyon dolarla seramik oldu. Deri sektörü ise yüzde 5 azalışla 3,7 milyon dolar düzeyinde ihracat yaptı.  Kentin en fazla ihracat yaptığı 5 ülke ise ABD, Almanya, Çin, İtalya ve İspanya oldu. 
    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Mart 2021 ihracat rakamlarının memnun edici olduğunu ifade etti. İhracat rakamlarındaki artışın devamı için Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Kandemir, “Pandemi dönemine rağmen Mart 2021 ihracatımız, son yılların en iyi performansını ortaya koydu. Odamızın yeni pazarlar adına hazırladığı ve ortağı olduğu projelerimizin, eğitim çalışmalarımızın ve danışmanlık hizmetlerimizin bu noktada önemli yararı oldu. Gelinen noktada, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için çalışan ve söz konusu ihracat rakamlarını elde etmemizi sağlayan sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim