Uşak'a yakın olan Gediz Ilıca ve Simav Eynal'da termal fiyatları ne kadar? Uşak'a yakın olan Gediz Ilıca ve Simav Eynal'da termal fiyatları ne kadar?
                AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından, 81 ilde yapılan kısa adıyla ŞEB olan 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' çalıştayının son ayağı, Uşak'ta gerçekleştirildi.
                AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Mehmet Çakın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, teşkilat ve belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantı, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde, Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Doç. Dr. Mustafa Soba'nın moderatörlüğünde yapıldı.  


                Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın, kentin ekonomik anlamda ilerlemesi için erişilebilirliğin yeterli olması gerektiğine değinerek, "Uşak, 5084 sayılı teşvik kanunuyla iyi yatırım yapan kentler arasında ikinci sırada yer aldı ve bir çok yatırım AK Parti Hükümeti döneminde hayata geçti. Bir sanayi kenti olan ilimiz, ülke bazında önemli bir yerdedir. Hizmetler konusunda, iller arasında bir yarış vardır ve bunu kazanmak için 2 öneri sunmak istiyorum. Birincisi ilin sadece sorunlarını değil, aynı zamanda çözüm önerilerini de Ankara'ya taşımak. İkincisi ise; Ankara'ya giderken ilin önde gelenlerinin tam bir mutabakat ve birlik içinde olmasıdır. Vali, belediye başkanları, milletvekilleri, STK temsilcileri ve teşkilat olarak tek ses olursak, ilimiz için gerekli yatırımların daha çabuk hayata geçeceğini düşünüyorum" dedi.


                Üreten kentlerin, arzı daha kolay hale getirmek için erişilebilirlik sorununu çözmesinin önemli olduğunu ifade eden Mehmet Çakın, şöyle söyledi: "Geçmişte kara, hava ve raylı sistemde bazı aksaklıklar oldu. Son olarak ilimize gelen Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, uçuşların yeniden başlaması hususunda gerekli sözü verdi ve 22 Ocak'tan itibaren Pegasus firması, Uşak ve Sabiha Gökçen arasında haftanın 3 günü düzenli olarak uçacak. Uçuşların kalıcı olması için ilimizin bu işe sahip çıkması daha büyük önem arz ediyor. İşadamları ve halk havayolunu ilk tercihleri arasına koymalı ve bununla eşgüdümlü olarak haftadaki uçuş günü sayısı artmalı. Gönlümüz Atatürk Havalimanını isterdi, fakat burada ciddi bir yoğunluk var. Yakın zamanda 3'üncü havalimanı açılacak ve bu sorun da çözülecek. Ayrıca hızlı tren yolu hattı ilimizden geçecek, raylı sistem gerek halkımız ve gerekse sanayicimiz tarafından eskiye nazaran daha fazla tercih edilecek".



                ERDAL TANAS KARAGÖL: UŞAK'IN EKONOMİK TALEPLERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETİLECEK
                Çalıştay hakkında bilgi veren AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Uşak'ın girişimci bir kent olduğunu ve cazibe merkezi haline gelmesi için nelerin yapılacağının konuşulacağını söyledi. Çalıştayın sadece parti yöneticileri ve STK'larla sınırlı kalmadığına işaret eden Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "Bu çalışmanın 3 boyutu var ve bunlardan ilki AK Parti teşkilatlarıyla kapsamlıca olanıdır. İkincisi ise illerdeki ekonomik teşekkül ve sivil toplum kurumlarıyla yapılanıdır. Biz ayrıca bir halk anketi yaparak, illerde istenen yatırımları vatandaşa da soruyoruz. Bu sayede daha objektif ve halkı ilgilendiren yatırımların önünü açmış olacağız. Burada ortaya konan tüm veriler Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecektir. Uşak için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Öte yandan toplantı, basına kapalı olarak devam etti.
               
 
Editör: TE Bilişim