Uşak'ta lüks iftar menüsü fiyatları dudak uçuklatıyor Uşak'ta lüks iftar menüsü fiyatları dudak uçuklatıyor
Türkiye İstatistik Kurumu’nun Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2018 yılı sonuçları açıklandı ve en zengin yüzde 20’lik dilim ile en yoksul yüzde 20’lik dilim arasındaki fark ortaya çıkarken, Uşak gelir adaletsizliğinin daha az olduğu kentler arasına girdi.
TÜİK, 2017 verilerini referans alarak hazırladığı 2018 yılının Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırmasını açıkladı. Buna göre 2018 yılında, Türkiye’deki en zengin yüzde 20’lik grup, en yoksul yüzde 20’lik grubun 7,8 katı daha fazla gelir elde etti. En zengin yüzde 20 ile en yoksul yüzde 20 arasındaki gelir farkı, 8,6 kat ile İstanbul’da olurken, bunu; 7,2 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) ve 7,1 ile TR62 (Adana, Mersin) takip etti.

UŞAK ORTA ÖLÇEKTEKİ İLLER ARASINDA
Araştırma Uşak’ın içinde bulunduğu TR33 için de bazı verileri ortaya çıkardı. Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’ın bir kümede değerlendirildiği araştırmaya göre, en zengin yüzde 20 ile en yoksul yüzde 20 arasındaki gelir farkı 5,1 kat olarak hesaplandı. Uşak'ın Türkiye ortalamasının altında kalması, kentin diğer bölgelere göre gelir dağılımında daha homojen bir yapı izlediğini ortaya koydu. TÜİK’nin P80/P20 oranı olarak açıkladığı rakamın daha alt seviyeleri inmesi ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin, ortaya konacak politikalarla çözümü gerekiyor.
 
Editör: TE Bilişim