Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Anonim Şirketi (İZFAŞ) iş birliğinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 11. kez kapılarını açtı.
 
Protokol konuşmaları ve kurdele kesim törenini ardından ülke ve il stantları yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açtı. Vali Salim Demir ile birlikte Uşak Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri standa gelen misafirleri karşılayarak ilimiz hakkında bilgi verdiler.
 
Vali Salim Demir bu yıl 11.si düzenlenen fuar hakkında yaptığı değerlendirmede fuarların ülkeleri, farklı kültür ve medeniyetlerin temsilcilerini bir araya getirip buluşturduğunu ifade etti.
 
Vali Salim Demir "Türkiye, dünyada turizm açısından sahip olduğu varlıklar itibariyle müstesna ülkeler arasında yer alıyor. Ege Bölgemiz de turizm açısından her geçen yıl ilerleme kaydetmektedir. Egenin bir incisi olan İlimiz de bölgenin turizmdeki avantajlarından faydalanabilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Bu yıl 11.si düzenlenen Travel Turkey Fuarının İlimizin tanıtımına ciddi katkılar sağlayacağını umuyoruz. Fuarda İlimizin turizm, tarih ve kültürel dokularıyla ön plana çıkması için çalışmalar yaptık, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı ve fuara gelen tüm ziyaretçilerimizi Uşak İli standına bekliyoruz" dedi.
 
Uşak'ın tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra çeşitli ürünlerin ve ilimize ait değerlerin anlatıldığı stantta çeşitli tanıtım materyalleriyle ziyaretçilere Uşak hakkında bilgiler sunuldu.
 
Türkiye'nin en önemli turizm buluşmaları arasında gösterilen fuarın bu yılki partner ülkesi Ukranya, partner ili ise Nevşehir olarak belirlendi. 36 ülkeden ve 54 ilden seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri gibi sektör temsilcilerinin yer aldığı fuarda, katılımcı ile ziyaretçilere özellikle sağlık ve gastronomi turizmi konularında yoğun tanıtımlar yapılacak. 
Fuarda ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen "Erken Rezervasyon Kampanyası"nın 2018 tanıtımı da yapılacak.
 
Fuarla eş zamanlı düzenlenen 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde de dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya gelecek. Fuar 10 Aralık'a kadar devam edecek.
 
 

Editör: TE Bilişim