Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!
HABER: USAKPORT.COM /// Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin (UOSB) 18’inci Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, bölgenin 3’üncü genişleme sahası için çevre köydeki vatandaşlarla anlaşıp, yaklaşık 6 buçuk milyon metrekare ek bir alanı daha sanayi bölgesine çevireceklerini söyledi.
Uşak OSB’nin 15’inci Genel Kurul Toplantısı, bölge idari binasındaki konferans salonunda, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Karaman, Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ve sanayicilerin katılımıyla yapıldı. Genel kurulun divan başkanı Uşak TSO Meclis Başkanı İsmail Karaman ve üyesi de Güney Altınur oldu. Kısa bir konuşma yapan İsmail Karaman, 31 Mart seçimlerinin geride kaldığın ve yaklaşık 4 buçuk yıllık seçimsiz dönemin verimli geçmesi için gerekli çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

AĞAOĞLU: GENİŞLEME BÖLGESİ İÇİN KÖYLÜLERLE ANLAŞACAĞIZ
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, bölgenin 3’ücnü genişleme alanı içinde yer alan Ürünköy ve Beylerhan köylerindeki bazı vatandaşlarla arazi devri konusunda henüz tam anlaşma sağlanamadığına değindi. Bazı köy sakinlerinin yargıya taşıdığı konu hakkında konuşan Halil Ağaoğlu, 3’üncü genişleme alanı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve onaylanan sınırlar içinde tarla alımları ve zemin etüdü çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Aağoğlu, “2018’de bölgemize bir okul kazandırdık ve burada atölye çalışmaları için bazı faaliyetlerimiz daha olacak. Öğrencilerimize hem teorik hem de pratik eğitim vereceğiz. Böylece sanayicinin istediği ara elemanları burada yetiştireceğiz. Bir diğer konu da 3’üncü genişleme alanımız. Burası yaklaşık 6 buçuk milyon metrekare civarında bir bölge ve çok ciddi talepler var. Köylülerle anlaşıp burayı devreye sokacağız. İnşallah buradaki köylülerle anlaşıp, 3. Genişleme alanını hayata geçireceğiz” dedi. Mart ve Nisan ayında enerji tüketiminin düştüğünü dile getiren Halil Ağaoğlu, bölgenin aydınlatması için yeni bir sistemi hayata geçirdiklerini ve bu sayede giderleri yarı yarıya indireceklerini kaydetti.

DEDİKODULARA SERT ÇIKTI
31 Mart seçimlerinin yapıldığı sırada, bölgede bir yangın çıktığını ve itfaiye ekiplerine yönelik eleştirilerin ortaya atıldığını dile getiren Halil Ağaoğlu, “İtfaiye ekiplerimiz yangın başladıktan hemen sonra olay yerine gidiyor, fakat fabrikanın dört tarafı da kapalı olduğu için hemen müdahale edemiyor. Aynı olayda 8 personelimiz yangına çözüm için fabrikaya giriyorlar. Yangınlar bizim için büyük sıkıntı ve her fabrika yangınında, kendi malımız gitmiş gibi üzüntü duyuyoruz. Fakat bu özveriye rağmen bazı dedikodular yapılması hoş değil. Lütfen dedikodu yapmayın. Biz hatayı kabul etmesini de biliriz. Sanayicilere çağrım, fabrikalarının en az 1 bölmesini itfaiye ve benzeri araçların rahat giriş yapması için dizayn etsinler” diye konuştu. Ağaoğlu, Uşak’taki kopukluğun da sivil toplum platformu ile giderildiğini ve İstanbul-Uşak arasındaki hava yolu seferlerinin bu sayede tekrar başladığını sözlerine ekledi. Genel kurul toplantısında, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Vali Funda Kocabıyık da birer konuşma yaptılar.
Editör: TE Bilişim