Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık personelinin döner sermaye gelirleri büyük oranda düştü. Bunun üzerine sağlık çalışanları, tepkilerini çeşitli platformlarda ifade ettiler ve konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı ve Memur Sen Uşak İl Temsilcisi Muhammed Ali Aloğlu, söz konusu durumun döner sermaye yönetmeliği ile ilgili olduğunu ve bunun değişmesi için girişimlerde bulunduklarını kaydetti. 
Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirlerinin düştüğünü ve bunun yönetmelik ve pandemi koşullarıyla ilgili olduğunu ifade etti. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık personelinin hakkını gözetmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını dile getiren Aloğlu, zaman zaman personelin bu konuda tepki gösterdiğini belirterek, “Bizler de sağlık çalışanlarıyız ve sendikal bazda hak mücadelesini sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay döner sermaye gelirleri ciddi oranda azaldı ve bunun çeşitli nedenleri var. Öncelikle hastanenin geliri totalde, ciddi ölçüde azalma gösterdi ve sağlık çalışanlarına düşen pay eksildi. Pandemiden önce günde 80 hasta bakan doktor şimdi 40 hasta bakıyor ve buradaki azalma ister istemez gelire yansıyor. Pandemi koşullarının ağır olması nedeniyle, hastanelerdeki diğer harcamalarda da artış var. Tabi buradaki esas sorun yönetmelikle ilgilidir ve bizler yönetmeliğin değişmesi için AK Parti Uşak Milletvekili Sayın İsmail Güneş’e de durumu izah ettik. Sayın Güneş’ten daha önce başhekimlik yapması ve sağlık sistemini yakından bilmesi nedeniyle, durumu TBMM’ye taşımasını talep ettik. Umarım önümüzdeki günlerde, sağlık çalışanlarının uzun yıllardır yaşadığı bu soruna bir çözüm için adım atılır ve sorunlara kalıcı ve köklü çözüm üretilir” dedi. 
Sağlık çalışanlarının zaman zaman sendikaya da yönelik tepkilerinin olabildiğini anlatan Aloğlu, “Elbette bizler sendikayız ve onların haklarını savunmakla yükümlüyüz. Bize de zaman zaman sitemler geliyor ve bunlar sağlık çalışanlarının demokratik haklarıdır. Bizler sağlık personelimizin bize ilettiği her soruna çözüm için azami ölçüde özen gösteriyoruz. Döner sermayenin daha adil ve tatmin edici boyutta olması için de gerekli çalışmaları ve takibi yapacağız” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim