Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon
Uşak’ta Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılması planlanan ekmek zammı, beklenenden önce uygulanmaya başlandı. Buna göre daha önce 1 TL 25 kuruş olan 270 gramlık ekmeğin fiyatı 1 TL 50 kuruşa çıkarıldı. Yine fırınlarda satılan köy tipi, 1 kilo 100 gramlık ekmeğin fiyatı da 4 TL’den 5 TL’ye çekildi. Kaşbelen ve Bozkuş köylerinde üretilen ekşi mayalı ve 1 kilo 200 gramlık ekmekler de 4 TL 50 kuruştan 5 TL 50 kuruşa çıktı.

Ekmek zammı hakkında bir açıklama yapan Uşak Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, zammın normal şartlarda bayram sonrası için planlandığını, fakat esnafın maliyetlerinin çok artmasından dolayı, fiyat artışını daha erkene almak zorunda kaldıklarını söyledi. Kentte 21 fırıncı esnafın bulunduğunu kaydeden Hasan Kurnaz, “Maliyetlerimiz yüzde 40 oranında arttı ve biz ekmeğe sadece yüzde 20 zam yaptık. Ayrıca Ramazan Bayramı’nda esnafımız faaliyetlerini bir süre devam ettiremeyecek ve oluşan gün kaybı nedeniyle ciddi sıkıntıya düşecekler. Bu konuda halkımızın da anlayış göstermesini bekliyoruz. Çünkü fırıncı esnafı her şeye rağmen, uzun bir süre para kazanmadan bu işi yaptı. Girdi maliyetlerimiz sabit kalsa, biz zammı gündemimize almazdık” dedi.

100 GRAM SİMİT 1,50 TL
Simit fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Hasan Kurnaz, 100 gramlık simidin bir süre önce 1 TL 50 kuruş yapıldığını, fakat kimi esnafın hala 1 TL 25 kuruştan satış yaptığını belirterek, “Simitte her hangi bir artış yok. Fakat kimi esnaf, daha uygun fiyata satış yapıyor. Halkın menfaatine olduğu için oda olarak her hangi bir yaptırımda bulunmuyoruz. Simit fiyatları şimdilik sabit” diye konuştu.  
Editör: TE Bilişim