Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam
ALİ ARASLI // Uşak OSB’de üretim yapan ve 2004’te çıkan 5084 sayılı teşvik kanunu ile kurulan Altınsar Tekstil, 2017 yılında yeni bir yatırımla, kentte başlatılan istihdam seferberliğine katılıyor. Altınsar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çekçek, Türkiye’nin ekonomik anlamda kalkınması ve kentteki istihdama destek için, yaklaşık 30 milyon TL’lik yeni bir yatırım yaptıklarını ve kuracakları fabrikada 200’ün üzerinde vatandaşa iş imkanı sağlayacaklarını ifade etti. Metin Çekçek, Ali Araslı’ya yaptığı açıklamada, yeni yatırımın hayata geçmesi için destekte bulunan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’a teşekkür etti.



75 KİŞİYLE BAŞLADI, BUGÜN 450 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR
Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Altınsar ve Sarar Tekstil markası, 10 yılı aşkın süredir faaliyetlerine devam ediyor. Her iki markanın şemsiyesi altında yaklaşık 700 kişiyi istihdam eden firma, önümüzdeki dönem Altınsar Tekstil markasıyla yeni bir fabrika daha kuruyor. 2004’te yürürlüğe giren ve 2012 yılına kadar devam eden 5084 sayılı, istihdam, vergi ve enerji desteği olmak üzere 3 alanda katkı sağlayan kanun kapsamında kurulan Altınsar Tekstil, ilk olarak 75 kişiye istihdam sağladı. Battaniye ve kaymaz halı üreten Altınsar Tekstil, zaman içinde yaptığı çalışmalarla, giderek büyüdü ve istihdam rakamını 450’ye kadar çıkardı. Altınsar Tekstil, son olarak kentte başlatılan istihdam seferberliğine yeni bir yatırımla katkı sağlamaya hazırlanıyor. Uşak OSB 2’inci tevzi alanında, yaklaşık 17 bin 500 metrekarelik bir üretim sahası oluşturan Altınsar Tekstil, 1 Ağustos 2017 günü itibariyle çarkları çevirip, yaklaşık olarak 200’ün üzerinde işsize istihdam sağlamaya hazırlanıyor.



30 MİLYON TL’Yİ BULACAK YATIRIM YAKINDA TAMAMLANIYOR
Yatırımın 30 milyon TL’yi bulacağını ifade eden Altınsar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çekçek, “Yaşadığımız kente ve ülkemize katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada yeni bir yatırım kararı aldık ve inşallah Ağustos 2017 itibariyle üretime başlayacağız. Yeni yatırımımız kentteki istihdama belli bir ölçüde katkı sağlayacak. Bizler bu sayede başlatılan milli istihdam seferberliğine desteğimizi vereceğiz” dedi. Metin Çekçek, Altınsar Tekstil bünyesinde yaklaşık 20 türde battaniye ve kaymaz halı üretimi yaptıklarını belirterek, “Yeni yatırımın hayata geçmesinde bize en büyük desteği Uşak Milletvekilimiz Sayın Mehmet Altay verdi. Kendisine ilimizdeki istihdam seferberliğine katkı noktasında, bize sunduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.



EKONOMİ, 16 NİSAN’DAN SONRA DAHA İYİ OLACAK
Metin Çekçek, kent ve ülke ekonomisinin, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumu beklediğini belirterek, “2016 yılı, tüm iç ve dış çalkantılara rağmen olumlu geçti diyebiliriz. Biz 2017 yılından umutluyuz ve şu anda piyasalarda bir beklenti var. Bildiğiniz gibi 17 Nisan 2017 tarihinde bir referandum yapılacak. Şu anda herkes referanduma odaklanmış durumda ve bu tarihten sonra ekonomide ciddi bir hareketliliğin olmasını bekliyoruz. Referandum sonrası ülkemizin önü açılacaktır. Çünkü piyasalar kendini 16 Nisan sonrasına ayarladı. Umarım ülkemiz ve ilimiz için yatırımlar bu tarihten sonra artar ve ekonomik anlamda kalkınma hamlemiz, sekteye uğramadan devam eder” ifadelerini kullandı.



MEHMET ALTAY: YATIRIM VE İSTİHDAMI DESTEKLİYORUZ
Öte yandan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da, kentte yatırımı, üretimi ve istihdamı desteklediklerini söyledi. Kentteki sanayi tesislerinin artması, tarımsal üretim alanlarının sıklaşması, üretimin ve yatırımın desteklenmesi bizim için önemlidir. İlimizde başlattığımız istihdam seferberliğine, ilimizdeki yöneticilerimiz, sanayicilerimiz ve ilgili bakanlıklar nezdinde yapılacak faaliyetlerle katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, yeni yatırımın ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim