Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda tekstil geri dönüşümün Uşak ve dünyadaki mevcut durumu ve sektör sorunları görüşüldü.
Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (UTTO) düzenlediği 1. Sürdürülebilir Üretim Teknolojileri Çalıştayı, ‘’Tekstil Geri Dönüşüm Sektöründe Belgelendirme ve Sertifikasyon Süreçleri " konu başlığında gerçekleşti.
Koordinatörlüğünü Doç Dr. Yılmaz Bayar’ın yaptığı çalıştaya Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman ve çok sayıda firma temsilcileri katıldı.
Çalıştay, tekstil geri dönüşüm sektörünün Uşak’taki önemi ve UTTO’nun sektörde gerçekleştirdiği faaliyetleri özetleyen sunumu ile başladı.
Sonrasında UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan’ın Uşak’da tekstil geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firmaların mevcut , süreçleri hakkında sayısal verilerin paylaşılması ve firmaların , eksikliğinden mevcut pazarda yaşadığı sorunlar sunumuyla devam etti.
 

Editör: TE Bilişim