Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!
USAKPORT.COM ÖZEL HABER///

Uşak’ta faaliyet gösteren ve Avrupa’nın en büyük altın madenini olan işletmenin, yeni yatırım kararını aldığı ve 520 milyon dolarlık ek yatırımla, önümüzdeki 2 yıl içinde altın cevheri işlenmesine tekrar başlanacağı ifade edildi. 
Kanadalı Eldorado Gold Corporation’ın Türkiye’de yüzde 100 katılımıyla oluşturulan Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yaklaşık 12 yıldır işletilen altın madeninde, işletmeyi belli bir süreliğine askıya alınmış ve yeni yöntemle altın cevherinin işlenip işlenmeyeceğine dair karar aşamasına geçilmişti. Yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık bir yatırımla kurulan Kışladağ altın madeni için 520 milyon dolarlık bir ek yatırımın yapılması için önceki gün Kanada’da bulunan Eldorado Gold Yönetim Kurulu toplandı ve konuyla ilgili gerekli onayı verdi.  Yönetim kurulu, karıştırmalı değirmen yöntemiyle ilgili üretim konusundaki fizibilite raporlarını inceledi ve önümüzdeki 9 yıl daha bölgede altın madeni cevherinin işleneceğine karar verildi.  Söz konusu operasyonunun Türkiye’de faaliyet gösteren TÜPRAG Metal Madencilik tarafından uygulanacağı ve önümüzdeki günlerde fiilen çalışmaların başlayacağı bilgisi verildi. Yeni yöntemin daha fazla personele iş imkanı sağlayacağı bilgisi verilirken, yatırımın kentteki yöneticiler tarafından olumlu karşılandığı belirtildi. 
              
Editör: TE Bilişim