Uşak'taki dev tekstil firmasının borçları için mahkeme kararı verildi Uşak'taki dev tekstil firmasının borçları için mahkeme kararı verildi
Uşak Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, kentte duygu istismarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık için, dilenci kılığına girdi ve vatandaştan 10 dakika gibi zamanda 80 TL para toplandı. Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dilencilere karşı hassasiyeti ölçmek adına farklı bir sosyal deneye yaptı. Halkın duygularıyla oynayan dilencilere karşı yapılan çalışma kapsamında Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı personel dilenci kılığına girdi. Dilenci kılığına giren Zabıta personeli kentin en işlek yeri olan İsmetpaşa Caddesi’nde ağzına maske takarak ve sakat taklidi yaparak insanlardan yardım dilenmeye başladı. Vatandaşların birçoğunun yardımda bulunduğu Zabıta personeli 10 dakika gibi kısa bir sürede yaklaşık 80 lira topladı. Yapılan çalışma sonunda vatandaşlar dilencilere karşı daha dikkatli olacaklarını dile getirdiler.

BİR DİLENCİ GÜNDE 4000 BİN TL KAZANIYORMUŞ
Söz konusu uygulama bir dilencinin bir günlük kazancıyla ilgili de belli bir fikir verdi. 10 dakikada ortalama 80 TL kazanan bir dilenci saatte 480 TL gibi bir para topluyor. Dilencinin günde 8 saat dilendiği düşünüldüğünde, günlük ortalama 3 bin 840 TL cebe indirdiği varsayılıyor. Ayrıca pazarlar hari hesaplama yapıldığında ise, dilencinin aylığı 99 bin 840 TL'ye geliyor.

(EDİTÖRÜN NOTU BU HESAPLAMA, YAPILAN 10 DAKİKALIK DİLENMEYE İSTİNADEN YAPILMIŞTIR)
Editör: TE Bilişim