Uşak'ta 120 lira olan kıymalı pideyi 70 TL'ye düşürdü! Tanıtım için yapıyorum, malzemeden çalma yok! Uşak'ta 120 lira olan kıymalı pideyi 70 TL'ye düşürdü! Tanıtım için yapıyorum, malzemeden çalma yok!
   USAKPORT.COM/ ÖZEL/
21 Mayıs 2017 Pazar günü tekrar AK Parti'nin başına geçmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde bir dizi reformu hayata geçirmeyi planladığı ve OSB'leri ilgilendiren konularında listenin başında yer aldığı öğrenildi.
    Uşak'ta bulunan 3 Organize Sanayi Bölgesi yönetimleri, hükümetin yeni açıklayacağı teşvik paketini merakla beklerken, süper teşvik olarak adlandırılan yeni uygulamada, enerji bedelinin ve kritik işlerde çalışanların ücretlerinin belli bir süre devlet tarafından karşılanması öngörülüyor.
    Sanayicinin milyonlarca lira ödediği TRT payının kaldırılacağı, fabrikaların hafta sonu çalışmak için belediyeden izin almasına dair uygulamanın sonlandırılacağı ve hafta sonu için muafiyet getirileceği belirtiliyor.  OSB'lerdeki ve sanayi sicili almış sanayicilerden emlak vergisi payının kaldırılması da hükümetin önümüzdeki dönem gündeminde yer tutacak. 
    Yeni dönemde, OSB'ler gayri menkul yatırım ortaklıkları ile büyük yatırımlarla özel endüstri bölgeleri oluşturabilecekler. 
    Söz konusu taslakların hayata geçmesinin Uşak ekonomisi için yararları olacağına değinen sanayiciler, enerji teşviki için daha önce taleplerde bulunduklarını ve bunun hükümetin gündeme almasının önemli olduğunu belirtti.
    Uşak'ta 3 OSB'nin yer aldığını belirten sanayici, "Daha önce 5084 sayılı kanunla ilimize çok ciddi destekler sağlandı. Teşvikler sanayicinin önünü her zaman için açar ve sorunların çözümünde yararlı olur. Hafta sonu çalışmasıyla ilgili muaf tutulacak olmamız ekonomiye katkılar sağlayacaktır. Bu sayede hem işimizi aksatmayacağız, hem de çalışan personelimize ilave mesai ödeyeceğiz. TRT payı ve emlak vergisinin kaldırılmasıyla işyeri bütçesinde belli ölçüde bir fazlalık olacak, buradan sağlanan girdi sayesinde, belli ölçülerde istihdamı artıracağız" dedi. 
 
Editör: TE Bilişim