Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Uşak’taki tekstil sektöründeki firmaların sürdürülebilir bir ihracat yapısına sahip olmaları ve uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini arttırmalarını hedefleyen, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (UR-GE) kapsamında, ‘’Uşak Tekstil Geri Dönüşüm İhracat Odaklı Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi Projesi” başladı.
3 yıl sürecek, 17 firmanın katıldığı projede, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası; sektör ihtiyaç analizi, ihtiyaç analizine yönelik olarak eğitimler, yurtdışı pazar araştırması, yurt içi alım heyetleri ve şirketler için bireysel danışmanlık gibi faaliyetler ile proje kapsamındaki firmalara destek olacak.
Tekstil Sektöründe döngüsel ekonomi ve geri dönüşümün dünyada elzem olarak görüldüğü günümüzde, Uşak ili tekstil geri dönüşümü konusundaki mevcut altyapısıyla, karşılaştırmalı üstünlük ve önemli bir potansiyel sahiptir. Proje ile, Uşak ilinin tekstil dönüşümü konusundaki potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve mevcut altyapının yenilikçi uygulamalar ve yeni teknolojiyle desteklenmesi sağlanarak, dünyadaki diğer rakiplerine karşı rekabet avantajı kazanması hedefleniyor. 

Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam

Projeyle ilgili açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, kent ekonomisinin söz konusu çalışmayla uzun vadede kazançlı çıkacağını dile getirdi. Projenin tekstildeki dünya trendlerinin takibini kolaylaştıracağını ve sanayicinin dünya pazarlarında rekabet gücünü artıracağını ifade eden Kandemir, "Odamız, ilimiz ekonomisi adına önemli bir çalışmaya daha imza attı ve bu kazanım Uşak için çok önemlidir. Projeyle dünya genelindeki değişim ve dönüşüm yakından takip edilecek ve yeni pazarlar bulunması noktasında, önemli mesafeler alınacaktır. Projenin hayata geçmesinde emek verenlere teşekkür ediyor,  ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Editör: TE Bilişim