Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yolcu ve yük taşımacılığı yapan üyelerine yeni yıl itibariyle devreye girecek olan uygulamalar hakkında ‘’Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi, Sayısal Takoğraf Veri Toplama ve Analiz Sistemi ‘’ hakkında bilgi verildi.
Sayısal Takograf ve K Belgesi Bölüm Sorumlusu Ertan Çınar Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi ile Veri Toplama ve Analiz Sistemi sayesinde firmaların taşıdıkları yük, yolcu hakkında bilgi sahibi olabileceklerini, taşımacılığın daha kontrollü hale geleceğini ve istatistik tutabileceklerini söyledi. Toplantıda yolcu ve yük taşımacılığı yapan firmalara getirilen yükümlülükler, Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi, Sayısal Takoğraf Veri Toplama ve Analiz Sistemi’nin işleyişi hakkında detaylı olarak bilgi verildi.
Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde; Adlarına C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve / veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların faaliyetlerine ilişkin bilgileri Bakanlıkça oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS) elektronik olarak göndermeleri/iletmeleri zorunluğu 31.12.2019 tarihinde başlayacaktır. Yetki belgesi sahipleri sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerinde verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik olarak arşivlemek ve bu veriyi ayda bir defa kart verme otoritesine gönderme zorunluluğu ise 01.01.2020 tarihinde başlayacaktır.
Soru-cevap bölümünün yapılması ile bilgilendirme semineri sona erdi.
Editör: TE Bilişim