Uşak'ta lüks iftar menüsü fiyatları dudak uçuklatıyor Uşak'ta lüks iftar menüsü fiyatları dudak uçuklatıyor
USAKPORT.COM///
İllerarası Rekabetçilik Endeksi-2018 sonuçlarına göre, Uşak üretim ve ticarette çekim gücü artan 10 il arasına girdi. Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) tarafından 6’ıncı kez hazırlanan “URAK İllerarası Rekabetçilik Endeksi-2018” sonuçları açıklandı. 
    “Yaşam, Eğitim, Yatırım, Altyapı, Hizmet, Ulaşım, Güvenlik” gibi faktörler baz alarak hazırlanan endekse göre İstanbul 100 üzerinden 69,13 puan alarak, Türkiye’nin en yüksek rekabet gücüne sahip ili oldu. Ankara ise 53,7 puanla Beşeri Sermaye ve Yaşam Kalitesi Alt Endeksi’nde birinci geldi. 
    Endekste üretim ve ticarette çekim gücü artan kentlerde sıralandı. Sıralamaya, seramik, tekstil, deri ve gıda gibi sektörlerde son yıllarda iyi atılımlar yapan Uşak da girdi. Üretim ve ticarette gücünü artıran 5’inci il olan Uşak’taki gelişimde Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurum ve kuruluşların yaptıkları çalışmaların etkili olduğu gözlendi. Endekse göre üretim ve ticarette çekim gücünü artıran 10 il şöyle belirlendi: Tekirdağ, Sakarya, Yalova, Bolu, Uşak, Isparta, Erzurum, Kars, Sinop ve Artvin. 
    Öte yandan endeks sayesinde, kentlerden kırsal alana doğru göçün başladığı da ortaya kondu. 
 
Editör: TE Bilişim