Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?
 Uşak Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı olağan toplantısının 2’inci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, UTAŞ’ın önümüzdeki günlerde bir beton istasyonu kuracağını ifade etti. Uşak Belediyesi’nin sahibi olduğu UTAŞ’ın yeni bir yönetimle daha da güçleneceğini ve ileriye dönük faaliyetlerde bulunacağını belirten Başkan Nurullah Cahan, Belediye Meclisi üyelerinin istedikleri zaman şirketi inceleyebileceğini ifade etti. UTAŞ’ın beton santrali için yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin TL’lik bir kaynağa ihtiyaç duyduğunu anlatan Nurullah Cahan, bunun için borçlanma yetkisi almak istendiğini belirterek, “UTAŞ’ta yeni ve güçlü bir yönetim oluşturduk ve şantiyelerimizin tam anlamıyla işler hale gelmesi için çalışmalarımıza hız verdik. UTAŞ’ın nasıl çalıştığını görmek isteyen AK Partili, MHP’li ve CHP’li meclis üyelerimizi üretim yapılan sahalara götürebiliriz. Orada gerekli incelemelerde bulunabilirler. Bizim amacımız UTAŞ’ın daha çok kar etmesi ve kente yapılan hizmetlerde önemli katkılar sağlaması. Bu bağlamda bir beton istasyonu kurulması gündemde. Bunun için de maddi bir kaynağa ihtiyaç var. Belediye Meclisimiz 1 milyon 200 bin TL borçlanma yetkisi verirse, bu işin ilk adımını atmış olacağız” dedi.

İHTİYAÇ OLDUĞU ZAMAN BORÇLANIYORUZ

Uşak Belediye Meclisi’nin bir önceki toplantıda verdiği 6 milyon TL’lik borçlanma yetkisinin tamamının kullanılmadığını dile getiren Başkan Nurullah Cahan, yıl sonunu en az borçla bitirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Cahan, “Geçtiğimiz ay, belediyemizin mali anlamdaki sıkıntılarını aşması için, meclis üyelerimizin desteği ile borçlanma yetkisi aldık. 6 milyon TL’lik borçlanmanın tamamını kullanmak yerine, ihtiyaç duyulduğu kadarını değerlendirmek istedik. Bu konuda banka yetkilileriyle bir anlaşma yaptık. Yıl sonunu en az borçla çıkarmak istiyoruz. Şu anda dokuzuncu aydayız ve yıl başında bütçemiz yeniden yapılacak. Borçlanma yetkisi, yeni döneme kadar can simidi gibi  dursun istiyoruz” ifadesini kullandı.  Öte yandan UTAŞ’ın borçlanma yetkisi ile ilgili madde, görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 

Editör: TE Bilişim