S.S. Uşak Hayvancılık Kooperatifi Birliği olağan kurulunda, Himmet Özdemir yeniden başkan seçildi. Özdemir, “Uşak sütünün sahipsiz olmadığını herkese göstereceğiz” dedi.

S.S. Uşak Hayvancılık Kooperatifi Birliği, 7. olağan genel kurulu yapıldı. Birliğin 9 yıllık Başkanı Himmet Özdemir koltuğunu korumasını bildi. Kayıtlı 51 üyesi olan birlik seçimlerinde Özdemir’in karşısına aday çıkmayınca, oy birliği ile yeniden başkan seçildi.

Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?

Yönetim kurulu üyeliklerine de; Himmet Özdemir (Başkan), Sabit Gökçe, Orhan Türkmen, Nuri Görgülü ve Süleyman Çetin seçilirken denetim kurulu üyeliklerine de; Bahattin Yılmaz, Mehmet Ünal ve Şükrü Erken seçildiler.


“SÜTÜMÜZ SAHİPSİZ DEĞİL”

Birlik seçimlerine katılan üyelere teşekkür eden Özdemir, “Yönetimimle kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. Uşak Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Himmet Özdemir, "Uşak'ta günlük 320 ton süt üretilmektedir. 180 köyümüzde süt soğutma tankı bulunmaktadır. "Uzun süren çalışmalarımızın ardından soğutma tankları projesini hayata geçirdik ve sütün büyük bölümünü kayıt altına aldık. Şu anda günde 320 ton süt üretimi var. Bir önceki yıl süt fiyatlarında ciddi ölçüde dalgalanma yaşandı. Normalde 70 kuruş üzerinde olması gereken sütün litre fiyatı, 50 kuruşa kadar düşmüştü. Bu yılın başından itibaren fiyat istikrarı sorununu çözdük ve 1 litre sütün 75 kuruştan satılmasını kararlaştırdık. Geçen yıl çuvalını 30 TL'den aldığımız yem, bu yılın başından itibaren 45 TL'ye yükseldi. Yemdeki bu artış sağ cebimize giren parayı sol cebimizden çıkardı. Aynı sorun diğer kentlerde de yaşanıyor” şeklinde yakındı.

Birlik olarak süt pazarlamasında yaşanan sıkıntıların giderilmesini sağlamak olduğunu kaydeden Özdemir, “Uşak’ı serbest bölge olmaktan kurtarıp sahipsiz olmadığını kanıtlayarak sütün değer kazanmasına sağlayacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim