USAKPORT.COM/// Uşak Ziraat Odası,  bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na bin kişilik bir kafileyle katılmak üzere yola çıktı. Atatürk anıtı önünde bekleyen 20 otobüs, sabah saatlerinden itibaren Uşak Ziraat Odası’na kayıtlı çiftçileri kabul etmeye başladı. Uşak Valisi Ahmet Okur, kafileyi yolculuk öncesi ziyaret etti ve Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık ve yönetim kurulu üyelerinden fuar hakkında bilgi aldı.

            Fuara her yıl katıldıklarını belirten Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, “Fuarlar, çiftçi açısından önemli bir yere sahiptir. Tarım ve hayvancılık konusundaki pek çok yenilik o işle uğraşan kişilere tanıtılmakta, teknolojinin gelişmesi ve makine ve ekipmanın yenilenmesiyle hem zamandan tasarruf sağlanmakta hem de çiftçinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Yapılan Fuarlarla birlikte birçok önemli proje uluslararası alanda gündeme gelmekte bu sayede ülkemizin bel kemiği durumunda olan tarım sektörünün önemi de artmaktadır” dedi.


            Tarım ve hayvancılığın Uşak ekonomisi için önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Uşak Valisi Ahmet Okur, sektörel bazda yaşanan gelişmelerin takibinin fuarlar ve benzeri organizasyonlarla pekişeceğini ifade etti. Devletin tarım ve hayvancılıkla geçimini temin eden üreticilere yönelik çeşitli destekleme ve teşvikler sunduğunu belirten Vali Ahmet Okur, “Bizim yaptığımız çalışmaların yanında, üreticilerimizin de sektörel bazdaki gelişmeleri yakından takip etmeleri ve yeni dünya düzenini iyi okumaları gerekiyor. Bu noktada fuar ve benzeri etkinliklerin artı değerler sağlayacağını düşünüyorum. Bu yıl 11’incisi yapılan Uluslararası İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu noktada Uşaklı üreticilerimize farklı fikirler ve yenilikler sunacaktır. Üreticilerimizin, farklı çalışma tekniklerini ve gelişen teknolojiye uyum sağlamaları, ilimiz ekonomisi için de yararlı olacaktır” diye konuştu.

            Öte yandan 11’inci Uluslararası İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 11 ve 14 Şubat tarihleri arasında ziyaretçi kabul edecek.


Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon

 

Editör: TE Bilişim