Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, SGK Başkanlığı tarafından kayıt dışı istihdamın önünü geçilmesi için ödüllü proje yarışması yapılacağını söyledi. “Kayıt dışı İstihdama kayıtsız kalma” isimli proje yarışması hakkında gazetecilere açıklama yapan SGK Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, “Kurumumuz başkanlığınca kayıt dışı istihdama çözüm için bir yarışma yapılacak. Yarışmaya katılan ve projesini sunanlar elde ettikleri dereceye göre para ödülü kazanacak” dedi. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan SGK Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, katılımcıların yarışmaya, kayıt dışı istihdamla mücadeleye yönelik özgür ve uygulanabilir projelerle başvurabileceklerini belirtti. Yarışmanın birincilik ödülünün 20 bin TL olduğunu kaydeden Kenan Şenol, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin, dördüncüye 7 bin 500 ve beşinciye de 5 bin TL verileceğini anlattı. Yarışmaya başvuru için son günün 20 Nisan 2014 olduğunu dile getiren Kenan Şenol, projelerin SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı’na iadeli taahhütlü posta ile veya e-posta yoluyla gönderilebileceğini söyledi. Yarışmada dereceye girenlerin Mayıs ayı içinde açıklanacağını ifade eden Kenan Şenol, “Yarışmanın amacı, kayıt dışı istihdamla mücadele sürecinde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında toplumun tüm kesimlerinin katkı sunabileceği ve farkındalık oluşturulabilecek bir organizasyonun gerçekleştirilmesidir. Bu proje Yarışması; dokuzuncu Kalkınma Planı, orta vadeli programlar, yıllık programlar, kayıt dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı’nda yer alan kayıt dışılıkla mücadele konusunda toplumsal duyarlılığı, bilgi ve bilinç düzeyini artırmaya yönelik esaslara dayanılarak organize  edilecektir” dedi.


YARIŞMANIN ESASLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kenan Şenol, yarışmanın esaslarıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Katılımcılar yarışmaya kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda özgün ve uygulanabilir projelerle başvuracaklardır. Projeler Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren ilk beş Projeye para ödülleri verilecektir. Gerek görülmesi halinde proje sahipleri sunum yapmak üzere Sosyal  Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na davet edilebileceklerdir. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, yarışmaya sunulan projeleri yayınlama ve istifadeye sunma hakkını elinde bulunduracaktır. Yarışmacılar, yarışmaya sundukları projelerle ilgili olarak sonradan telif, kullanım hakkı vb. taleplerde bulunamayacaklardır.  Projeler açık ve anlaşılabilir tarzda ve en çok yedi sayfa uzunluğunda, standart A4 boyutunda,  Times New Roman, 12 punto, 1.5 satır aralıklı olmak üzere hazırlanarak gönderilecektir. Başvurularda, projeyi hazırlayanın (birden fazla kişi de olabilir) Adı, Soyadı, İkamet adresi,  kendileriyle irtibat sağlanabilecek bir telefon numarası ile varsa e-posta adresi bilgilerinin gönderilmesi zorunludur”. 

Editör: TE Bilişim