Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!
Uşaklı kadın girişimci Urziye Kandemir, TKDK desteği ile yıllık120 bin broiler ırkı piliç yetiştiren bir tesis kurdu. Uşak Merkeze bağlı Örencik köyünde 496 bin TL’lik devlet hibesiyle yatırım yapan Uzriye Kandemir, TKDK desteklerinden arkadaşı aracılığıyla haberdar oldu. TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü’nde yetkililerden bilgi alan Urziye Kandemir, 20 bin 550 broiler ırkı etlik piliç işletme projesi hazırladı ve onay için sundu. 987 bin TL’lik yatırımın 496 bin TL’lik kısmı TKDK tarafından desteklendi. 



TKDK’nın kadın girişimciye verdiği desteğin önemli olduğunu söyleyen Kandemir, “TKDK’nın kadın girişimcilere proje seçimi için sıralamada öncelik tanındığını öğrendiğimde başvuruma cevap alacağıma olan inancım arttı. Başvuru yaptım ve neticesinde modern bir işletmenin sahibi oldum. Projemin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sabahleyin erkenden kalkıp ekipmanların düzgün çalışıp çalışmadığını tek tek kontrol ediyorum. Ortalama 6 haftada kesime uygun hale gelen hayvanlar için ilk 20 gün boyunca 3 saatte bir rutin kontroller yapıyoruz. Civcivler biraz daha büyüdükten sonra ise günde 2 kez bu kontroller gerçekleşiyor. TKDK projelerinde otomasyon sistemi ve kontrol panelleri sayesinde işlerimiz kolaylaşıyor.''



Yılda 6 dönem civciv yetiştirdiklerini ifade eden Kandemir, yıllık ortalama 120 bin üretim yaptıklarını dile getirdi. Kandemir, tam zamanlı olarak 2 kişinin istihdam edildiğini belirterek orta vadede yeni kümesler yapmayı ve tesisin kapasitesini artırmayı planladıklarını vurguladı.  Civcivlerin hastalıklara karşı dirençli olması için kekik suyu, sarımsak tozu ve sirke kullandığını aktaran Kandemir, kesime uygun hale gelen hayvanları Uşak'ta anlaşmalı oldukları firmalara sattıklarını kaydetti.
 
Editör: TE Bilişim