Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize ettiği İran iş gezisi programı kapsamında Uşaklı tekstilciler İran pazarını yakından inceledi. 
4 gün süren iş gezisi kapsamında İran Tekstil, Hammadde, Ev Tekstili, Nakış Makineleri ve Tekstil Ürünleri Fuarı’nı da ziyaret eden heyet, Tahran ve Tebriz’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Program kapsamında, Tahran’da İran Fuarlar Genel Müdürü ve ekibi ile toplantı gerçekleştiren heyet, toplantının ardından Tekstil Sanayicileri Derneği Başkanı’nı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, İran’da tekstil sektörü ve tekstil ihracatı konusunda bilgi aldı.
Programın Tebriz kısmında, İran Sanayi ve Maden Bakanlığı’nın yetkililerinin organizasyonu ile gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde, firmalar ürünlerini tanıtma ve ikili bağlantı kurma fırsatı yakaladı.

İş gezisine katılan ve İran ile ilgili gözlemlerini aktaran Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, İran pazarına sadece tekstil sektöründe değil her sektörde alım-satım heyetleri düzenlenebileceğini, İran’ın Uşak için iyi bir pazar olduğunun altını çizdi. İran’ın hem yatırımcılar için hem de ihracat için büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Kandemir “ Özellikle tekstil sektöründe heyecan veren bir pazar. Ambargonun kalkması ile birlikte tekstilciler için yeni fırsat oluşturdu. İki ülke arasında var olan kültürel ve coğrafi yakınlığında, ticaretin gelişmesinde büyük katkı sağlayacağı kanısındayım. İkili iş görüşmeleri ve ticari heyet ziyaretleri ile karşılıklı görüşmelerde sağlanan işbirliği adımları ile yeni iş imkanları doğacağına inanıyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim