Uşak'ta 120 lira olan kıymalı pideyi 70 TL'ye düşürdü! Tanıtım için yapıyorum, malzemeden çalma yok! Uşak'ta 120 lira olan kıymalı pideyi 70 TL'ye düşürdü! Tanıtım için yapıyorum, malzemeden çalma yok!
UŞAK PORT// Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, belediye olarak bu yıl suya zam yapmadıklarını ifade etti. Suyun metreküp fiyatının bir önceki dönemdeki gibi 1,60 kuruştan satılacağını belirten Erol Korkmaz, vatandaşın temel gereksinimi olan suyun fiyatını en alt seviyede tutma kararı aldıklarını belirtti. Uşak Belediye Meclisi'nde söz konusu kararın alındığını ifade eden Erol Korkmaz, su satışıyla elde edilen gelirin toplum bütçenin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturduğunu kaydetti.

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN SU FATURASI ÇOK ÖNEMLİ
Özellikle asgari ücretle geçinen vatandaşlar için su ve diğer yakıt giderlerinin çok önemli olduğunu dile getiren Erol Korkmaz, "Vatandaşın temel gereksinimlerine belediyenin destek vermesi lazım. Su, elektrik ve doğalgaz bir evin olmazsa olmazları. Bunlar kesildiği zaman evde hayat duruyor. Uşak Belediyesi olarak suyu halka ulaştırıyoruz. Bunun karşılığında belli bir bedel alınıyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı düşünerek suya zam yapmama kararı aldık. Bu konuya diğer partiler de destek verdi. Normal şartlarda yüzde 10 zam hakkımız vardı. Fakat diğer enerji kalemlerine gelen zamlardan dolayı, ailelerin bütçesine bir nebze de olsa destek için fiyatlarda oynama yapmadık" dedi. 

EKMEK FİYATLARI PİYASAYI DENGELİYOR
Halk ekmek uygulamasının piyasada belirleyeci rol üstlendiğine dikkat çeken Erol Korkmaz, "Halk ekmeğe vatandaşımız büyük teveccüh gösteriyor. Belediye olarak, normal undan yapılan ekmeği 50 kuruştan ve tam buğday unu ile imal edilen ekmeği de 75 kuruştan satıyoruz. Bizim belirlediğimiz fiyatlar piyasada denge unsuru oluşturuyor. Kentteki fırıncı esnafının belli bir bölümü, normalde 80 kuruş olan ekmeği 60 kuruştan satıyor. Soframızın olmazsa olmazı ekmeği halk daha ucuza alma imkanı elde etti" diye konuştu. Erol Korkmaz, önümüzdeki dönemde belediyenin ürettiği halk ekmeğe de zam yapılmayacağını sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilişim