Uşak Sanayici ve İş Adamları Derneği(Usiad) tarafından yürütülen Zafer kalkınma ajansı tarafından desteklenen “Sürekli Eğitimle gelişen beşeri sermaye Kalkınan Uşak” projesi kapsamında Dış ticaret modülü eğitimleri 23-28 Eylül tarihleri arasında usiad eğitim salonunda gerçekleşti.

USİAD tarafından yürütülen“Sürekli Eğitimle gelişen beşeri sermaye Kalkınan Uşak” projesininDış ticaret modülüeğitimi ile katılımcılara“Uluslararası pazar araştırması, müşteri bulma ve ürünlerin pazarlama faaliyetleri hakkında, Müşteriden siparişi aldıktan sonra ürünün nasıl teslim edileceği ile ilgili lojistik ve gümrük uygulamaları hakkında, Satılan ürünlerin bedellerinin tahsilatındaki riskleri minimize edilmesi hakkında bilgiler verilmiş, kullanılan yöntemler gösterilmiş ve yaşanmış örnek olayların paylaşımıyla sunumlar zenginleştirilmiş” bir eğitim programı uygulanmıştır. 

 USİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım program başında yapmış olduğu konuşmasında “Son dönemde Türk firmalarının uluslararası pazarlara açılarak yeni müşteri kitlelerine ulaşması ve bunun sonucu olarak ihracatımızın artış trendinde olması tüm ülkemiz için bir gurur kaynağı olmaktadır.Bu artışın önümüzdeki dönemde de artarak sürmesi, dış ticaret açığımızın kapanması için ülkemizin önündeki en önemli gerekliliklerden biri olduğunu düşünüyorum.” Dedi

Başkan Yıldırım “Uşak sanayisinin dış ticaret konusunda her geçen gün önemli ilerlemeler yaşama potansiyeli olduğunu düşünmekteyim. Zafer Kalkınma ajansı Yöneticilerine Ve Gediz üniversitesi Yetkililerine desteklerinden dolayı tekrar teşekkür eder Sanayicilerimizin önümüzdeki günlerdeki eğitimlerimize katılarak istifade etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Dış ticaret Eğitimi Gediz Üniversitesi Öğretim Görevlileri Murat Odacı ve Dinçer Yarkın tarafından verildi. Öğretim görevlisi Murat Odacı yapmış olduğu açıklamada “Firmaların, ihracata başlayabilmesi ya da var olan ihracatlarını arttırabilmeleri için gerekli yetkinliklere sahip girişimci ve çalışanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Düzenlenen eğitim faaliyetleri ile firmaların dış ticaret konusundaki bilgi eksiklikleri, kaygıları ve korkuları giderilmekte, firmalar cesaretlendirilmektedir. Bu potansiyelin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek, dış ticaret konusu ile birlikte birçok kişisel ve kurumsal gelişim unsurlarını da içinde barındıran bu eğitim projesi için öncelikle USİAD yönetim kurulu ve idari personeline sonrasında da destek veren tüm kamu kurumlarına kendi adımıza teşekkürü bir borç biliriz.” dedi

Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

 

Editör: TE Bilişim