Uşak’ta gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenlerine onurlarına düzenlenen bir  törenle ödülleri verildi. Bu yıl 26. Düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında gelir verdisi ve kurumlar vergisi rekortmenleri için Uşak İl Defterdarlığı binasında bir kokteyl ve ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreninde konuşan Uşak Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, devletin çarklarının dönmesi için vergiye ihtiyaçları olduğunu belirterek, ödenen vergilerle maaş aldıklarını ve vergi mükelleflerinin bu memleketin gizli mimarları olduğunu belirtti.  Devletin çarklarının dönmesi için vergiye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Topoğlu, ödenen vergilerle maaş aldıklarını kaydetti. Topoğlu, "Ülkemizin iş insanları güçlendikçe, vergi sistemimiz güçlendikçe demokrasimiz güçlenecek, ülkemiz kalkınacaktır. Ülkemize ve ilimize katkısı olan ve vergisini ödeyen iş insanlarımıza teşekkür borçluyuz. Vergi mükelleflerimiz, ödedikleri verginin takipçisi olmalıdır" dedi.

“Vergi Geleceğimizdir”

Uşak İl Defterdarı İhsan Özbey ise güçlü ve bağımsız devlet ekonomilerinin en önemli gelir kaynağının vergiler olduğunu söyledi. Özbay, "Vergi ekonomik kalkınmanın motoru olduğu gibi egemenliğin de en temel göstergesidir. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele de çok önemli yeri olan projeler hayata geçirilerek teknolojik altyapı büyük ölçüde tamamlanmıştır. Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerle ve verginin tabana yayılmasında en önemli hususlardan iri de vergi bilincinin oluşturulmasıdır. Bu anlamda 'Ülkemi seviyorum Belgemi Alıyorum' sloganı ile belge alma alışkanlığı kazandırılması 'Vergi Geleceğimizdir' sloganı ile gençlere vergi bilincinin aşılaması hedeflenmektedir." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra gelirler ve kurumlar vergi rekortmenleri olan;  Özerdem Mensucat, Oksan Köseoğlu ve Altınsar, Selçuk Okkaoğlu, Zeyrek Özmercan, Halil Ağaoğlu ve Hüseyin Sipahi ödüllerini aldılar. Tören Serap ve Engin Büyükarsalan çiftinin müzik sunumuyla sona erdi.

Uşak'ta konut kredisi kullanarak ev alma dönemi  bitti! Kredili satış yarıya düştü! Uşak'ta konut kredisi kullanarak ev alma dönemi bitti! Kredili satış yarıya düştü!

 

Editör: TE Bilişim