Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü
Türk Sağlık-Sen Uşak Şubesi tarafından Ulubey Yolu Batıkent civarında yaptırılan 160 daireli kooperatif evlerinin temelini Türk Sağlık- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci attı. Temel atma töreninde konuşan Önder Kahveci, iş kazalarına değindiği konuşmasında, “Bugünlerde ne yazık ki, Soma, Ermenek gibi yerlerde maden kazaları, İstanbul da asansör kazası gibi birçok insanımızın yaşamını yitirdiği iş kazaları yaşadık ve ulusça acılara gömüldük. İnşallah, bu dualarla temelini attığımız inşaatta iş kazası yaşamayız” temennisinde bulundu.
Kahveci, 160 dairelik sitenin isminin de “Türk Kamu-Sen” konmasını istedi. Temel atma törenine, Türk Kamu Sen’e bağlı Uşak Şubesi başkanları, MHP Uşak İl Başkanı Hüseyin Karabey katıldı. Kurban kesimi ve dualar eşliğinde Kahveci inşaatların temelini attı.

“MEMURLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

Türk Sağlık-Sen Uşak Şubesi'ni ziyaretinde basın toplantısı düzenleyen Kahveci, yetkili sendikanın hükümetle yaptığı toplu sözleşmenin hayal kırıklığına neden olduğunu öne sürdü. Kahveci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon artışı yüzde 8,45 iken, memur maaşlarında ki artışın 123 lira ile yüzde 5,2'de kaldığını belirtti. Memurların maaşlarına ek zam yapılmadığı takdirde 2015 ve sonrasında büyük ekonomik güçlük yaşanacağı iddiasında bulunan Kahveci, şunları kaydetti:  "Kamu-Sen olarak yüzde 12'lik ek zam talebimizi 2 aydan bu yana kamuoyunun gündemine taşıdık. Kamu çalışanlarının reel gelir kayıpları söz konusudur ve maaş olarak enflasyon altında ezilmişlerdir. Bir önceki yıla göre alım güçleri düşmüştür. Bu kaybı telafi etmek üzere ek zam talebimizi hem Sayın Başbakan ile hem de diğer siyasi partilerin liderleri ile görüşeceğiz. Ayrıca 6 Aralık'ta Türkiye genelindeki tüm yönetici, şube başkanı, il temsilcileri, denetim, disiplin kurulu üyelerimizi davet ettik. Ankara'da yürüyüş ve miting düzenleyeceğiz."


"EK ZAM YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"
Memur maaşlarına ek zam yapılmaması sürecinde bütçe sorununun mazeret olarak sunulduğunu ancak bunu inandırıcı bulmadıklarını vurgulayan Kahveci, akademisyen, milletvekili, hâkim ve savcıların maaşlarına uygulanan artışı örnek gösterdi. 
Aynı imkânlardan memurların da faydalanmak istediğine işaret eden Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Sayın Maliye Bakanı toplu sözleşmenin dışında bazı kamu görevlilerine ücret artışı için kararname hazırlayıp TBMM'den geçirmiştir. Akademisyenlere 850, hâkim ve savcılara bin 150, milletvekillerine bin lira civarında ücret artışı sağlanmıştır. Akademisyen, hâkim ve savcılara ücret artışına karşı değiliz. Ama onlara kaynak bulan hükümet neden kamu çalışanları söz konusu olduğu zaman bütçe imkânlarının el vermediğini söylüyor? Bugün cumhurbaşkanlığına saray yapıldı. Nereden baksanız 2 milyar liranın üzerinde. Türkiye'ye gelen mültecilerin bütçeye maliyeti 4,5 milyar dolar. Tabii ki insani vazifemizi yerine getireceğiz ama bu ülkede yaşayıp geçim sıkıntısı çeken insanlarımız da var. Hükümetten memur maaşlarına ek zam yapılmasını talep ediyoruz." dedi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerine de tepki gösteren Kahveci, bunları ortadan kaldıracak tedbirlerin alınmasını beklediklerini dile getirdi. Türk Sağlık-Sen Uşak Şubesi yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Kahveci, 6 Aralık 2014 tarihinde Ankara'da düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısında bulundu.  Daha sonra Türk Sağlık-Sen Uşak şubesinden ayrılan Kahveci, yeni Türk Sağlık-Sen Uşak Şubesinin yeni binası için inşaat alanına gitti. İnşaat alanında yapılan temel atma töreninde şunları dedi: ‘ İnşallah inşaatımızda iş kazaları olmaz. Ülkemizde birçok iş kazası oluyor olmamasını istiyoruz.’ dedi. 

Editör: TE Bilişim