Uşak Belediyesi’nin yaklaşık 1 yıldır üretimini yaptığı halk ekmeğin satışına kısıtlama getirildi. Kentte daha önce 6 adet olan halk ekmek satış noktası, son eklemelerle 15’e çıkarıldı. Halk ekmek satış edennoktalarından ekmek almak isteyenlere ise kota uygulaması başlatıldı. Yeni uygulamaya göre vatandaş, halk ekmekten en fazla 5 adet alabilecek. Uygulama bazı vatandaşların tepkilerine neden oldu. Halk ekmeğe sınırlama getirmesini eleştiren halk, alımlara sınır getirilmesi kararının geri alınmasını istiyor.

HALK EKMEĞE ZAM YAPILDI

Öte yandan Uşak Belediyesi, bir süre önce halk ekmeğe zam kararını uygulamaya koydu. Önceleri 45 kuruş olan 300 gramlık normal ekmek, 50 kuruşa yükseldi. 50 kuruştan satılan tam buğday ekmeği,  yüzde 50 oranında zam yapılarak 75 kuruştan satılmaya başlandı. Önceki gün halk ekmek satış noktalarının arttığını kamuoyuna duyuran Uşak Belediyesi, ekmeğin satış saatlerini de semtlere göre biçimlendirdi. Belli başlı yerlerde sabah 8 ile 12 arasında yapılan halk ekmek satışı, bazı mahallelerde de 12-17 arasına alındı.

Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz! Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz!

EKMEKTE KAPASİTE ARTIRIMI YAPILMADI

Halk ekmek satış noktalarını artıran Uşak Belediyesi’nin üretim kapasitesiyle ilgili her hangi bir değişiklik yapmadığı da öğrenildi. Önceleri 6 noktaya dağıtılan günlük 13 bin ekmek, şu anda 15’e bölünüyor. Halk ekmek satışı başladıktan bir iki saat içinde ekmeğin tükenmesi dikkat çekiyor. Vatandaş, belediyenin kapasiteyi artırmasını talep ediyor. Kentte günlük üretilen yaklaşık 120 bin ekmeğin en az yüzde 25 ila 30’luk diliminin belediye tarafından üretilmesi isteniyor. Vatandaşlar, "Bazı evlerde günlük 7 ila 8 adet ekmek tüketimi oluyor. Ekmek satışında kotanın kalkmasını istiyoruz. Ayrıca belediyenin daha fazla ekmek üretmesi ve her yıl zam yapma niyetinde olan fırıncılara karşı denge unsuru oluşturması gerekiyor. Ekmekte kapasite artışı olmazsa, fırıncı esnafı fiyatları istediği gibi belirlemeye devam eder" diyor.

Editör: TE Bilişim