Uşak’ta kayıtlı sigortalı çalışan sayısı giderek artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan bilgilere göre, aktif çalışan sayısı, il genelinde 91 bin 556 oldu.   2002’den önce 25 binin altına olan SSK’lı sayısı, son yapılan ölçümlere göre 57 bin 37 olarak belirlendi. 21 bin 634 Bağ-Kurlunun bulunduğu kentte, 12 bin 885 Emekli Sandığı mensubu yer alıyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı toplandığında 91 bin 556 kişinin aktif olarak çalıştığını dile getiren AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım,  tarım ve diğer alanlarda kayıt dışı çalışanların tespit edilmesi ile söz konusu rakamların artacağını bildiriyor. İstatistiklerin önemli bir gösterge olduğunu kaydeden AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, ekonomik anlamda gelinen noktanın iyi olduğunu ifade etti. Dönem dönem global çapta yaşanan sıkıntıların, tüm dünya piyasalarına yansıdığını ifade eden Basri Yıldırım, “Geçmişte yapılan hatalar, iç meseleler ve komşu ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen, ekonomimiz hala dimdik ayakta. Faiz ve vaiz lobisinin tüm spekülasyonlarına rağmen,  gerek ilimizde ve gerekse ülke genelinde ekonomi canlılığını koruyor. Uşak özeline bakacak olursak, 2002’den önce kentteki çalışan sayısı 25 bini bulmuyordu. Hükümetimiz göreve geldikten sonra uygulanan teşvik politikaları ile bugün sadece reel sektörde 57 binin üzerinde çalışan vatandaşımız var. Toplamda 91 bin 556 kişinin kayıtlı olarak istihdam edildiğini görüyoruz. Daha önceki dönemlere bakıldığında, bunun çok önemli bir rakam olduğunu anlayabiliriz” dedi.

Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal

SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMI YÜZDE 85’İN ÜZERİNDE

Kentin sosyal güvenlik kapsamı hakkında bilgi veren Basri Yıldırım, toplam nüfusun sadece 10 bin 699’nun her hangi bir sosyal güvencesinin bulunmadığına işaret etti. 297 bin 100 kişinin sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduğunu dile getiren Basri Yıldırım, gelir testi yaptıranlarla birlikte bu rakamın 335 bin 809’a ulaştığını söyledi.  Basri Yıldırım, kentte kayıtlı istihdamın sağlanması, sosyal güvenlik kapsamının genişlemesi ve üreticinin yükünün alınması için SGK ve İŞ-Kur nezdinde faaliyetlerin sürdüğünü anlattı.  Zaman zaman Ankara ziyaretlerinde bulunduklarını belirten Basri Yıldırım, talep ve beklentileri ilgili bakanlıklarla paylaştıklarını söyledi. Siyasi partilerin önemli bir köprü vazifesi gördüğünü anlatan Basri Yıldırım, “Millet ve devlet arasındaki bağın kurulmasında siyasi partilerin büyük fonksiyonu var. Biz de bu anlayışla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Sanayicimiz, esnafımız, çiftçimiz ve çalışan kesimin dönem dönem çeşitli talepleri oluyor. Teşvikler, sektörel sıkıntılar ve bürokratik engeller nedeniyle yaşanan tıkınmaların çözümü için sıkı bir lobi çalışması yürütüyoruz. Makul ve uygulanabilir olan bütün talepler bugüne kadar yerine getirildi. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

KURAKLIK GIDA FİYATLARINA YANSIDI

Gıda fiyatlarındaki artışın kuraklıkla ilgili olduğunu belirten Basri Yıldırım, “Geçtiğimiz yıl yeterince yağış görülmedi ve üretimde ister istemez azalmalar meydana geldi. Bu nedenle bu yıl, gıda fiyatlarında biraz yükselme var. Fakat bu durum dönemseldir ve önümüzdeki dönem iklimin normal seyrinde olması ile sıkıntı aşılacaktır. Hükümetimiz, bu dönemde de kuraklıkla ve diğer afetlerle ilgili desteklemelerde bulundu. Ekonomi, bir otomobil gibidir. Otomobilin motoru ekonomiye yön verir. Eğer her hangi bir aksamda sıkıntı olursa, bu durum ister istemez bütüne yansır. Arızayı vaktinde fark edip, önlem alınırsa, kaza yapmazsınız. Hükümetimiz de bu dönemde yaşanan aksaklıkları vaktinde fark etti ve zarar gören çiftçinin zirai borçlarını 1 yıl erteledi” diye konuştu.  

 

Editör: TE Bilişim